Haberler

Sezen Aksu ve Shaplin Folkart için gelecek

Tarih: 2 Ağustos 2007 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Murat Şahin
İzmir'de 100 milyon dolarlık yatırımla, Narlıdere ve Mavişehir'deki ultra lüks konut projelerine imza atarak kente hızlı bir giriş yapan Folkart Yapı, İzmirlilere muhteşem bir gece ile tanıtımını yapacak. Önümüzdeki cuma akşamı Çeşme Seaside Beach'te gerçekleştirilecek gecede Sezen Aksu, Emma Shaplin ve Mercan Dede İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşatacak. İlk kez Folkart için biraraya gelecek olan bu dev üçlü ayrı ayrı gerçekleştirecekleri konserlerin yanısıra birlikte şarkılar da seslendirecek.

Sezen Aksu ve Emma Shaplin düet yaparken Mercan Dede de 2 ünlü sanatçıya eşlik edecek. Üçlü birlikte 3 eser seslendirecek. İngiltere ve Almanya'dan gelen şov gruplarıyla renklenecek geceye, İstanbul, Ankara ve İzmir'in önde gelen isimleri katılacak.

Hedef ilk üç
Türkiye'de metrekare başına düşen inşaat maliyeti anlamında en çok para harcanan projeyi İzmir'de gerçekleştiren ve Sancak Ailesi'ne ait olan Folkart Yapı, emlak yatırımlarına İzmir'den başladı. Narlıdere ve Mavişehir projeleri için 100 milyon dolarlık yatırım yapacak olan Folkart Yapı, İzmir'de 5 yıda 500 milyon dolarlık yatırıma ulaşmayı hedefliyor. İnşaat sektöründe oldukça iddialı olduklarını belirten Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, amaçlarının önümüzdeki 10 yıl içinde sektörün en büyük ilk üç firması arasında yer almak olduğunu söyledi.

İzmir'in özellikle lüks konut sektöründe ciddi bir açığı olduğunu farkettikten sonra yatırıma karar verdiklerini dile getiren Sancak, Türkiye'nin farklı bölgelerinde de yatırımlarının olacağını kaydetti. İzmir'de, İzmir kökenli kurumsal inşaat firması sayısının oldukça az olduğuna dikkat çeken Sancak, şöyle konuştu:

Orta gelir de var
"Biz bu açığı da kapatmayı hedefliyoruz, Pek çok firmanın ofisi var ama burada yaşamak ve buranın havasını soluyan bir firma olmak daha farklı. İnsanların beklentilerini ve ihtiyaçlarını daha iyi anlayabiliyorsunuz.Merkezimizin İzmir'de olması bu konuda bizim için büyük avantaj. İki projemiz için İzmir'e 100 milyon dolarlık bir yatırım yapıyoruz. Hedefimiz Folkart olarak ilk beş yılda 500 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmek. İlk etapta lüks konut kategorisini hedefledik. Ama önümüzdeki yıllarda orta gelir sınıfına yönelik projelerimiz de olacak. Şirketimizi İzmir merkezli olarak büyütmeyi hedefliyoruz."

Ödül beklentisi
Hedeflerinin İzmir'in sembolü olacak bir proje yaratmak olduğuna işaret eden Sancak, mimarları Emre Arolat tarafından yapılan Narlıdere projesinden ödül beklediklerini açıkladı. Metrekare maliyetleri olarak sadece İzmir'in değil, Türkiye'nin en çok para harcanan projesini Narlıdere'de hayata geçirdiklerini anlatan Sancak şu bilgileri verdi: "Projemizde her detay özenle tasarlandı, mutfağındaki kahve makinasından, yer döşemelerine kadar, yüz tanıma sisteminden parmak iziyle girişe kadar hiçbir maliyetten kaçınılmayarak konusunda uzman firmalarla çalışıldı. Doğayla içiçe bir proje yarattık, insanlara şehrin içinde ama doğayla iç içe bir yaşam alanı sunmayı hedefledik. Bu arada teknolojiyi de unutmadık, son teknolojiyi kapılarına kadar getirdik. Bu konuda Akıllı ev sistemlerinden yararlandık. İzmir'deki ikinci projemiz Mavişehir'de olacak. O proje Narlıdere kadar büyük olmasa da, Mavişehir'in ve İzmir'in prestiji olacak özel bir proje."

Marka yaratılacak
Proje maliyetlerinin yüksek olduğunu ama bu maliyeti mümkün olduğunca fiyatlara yansıtmamaya karar verdiklerini vurgulayan Sancak, metrekare anlamında Narlıdere'deki diğer lüks ev fiyatlarının yüzde 10 ile yüzde 20'si arasında yüksek olacaklarını kaydetti.

Projenin en önemli özelliğinin yeşil ve mavi ile içiçe bir yaşam alanı sunması olduğunu anlatan Sancak, "Tüm daireler deniz görür şekilde konumlandırıldı, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen özel sistemlerle doğa tüm yaşam alanlarına taşındı.

Hiçbir masraftan kaçınmadık örneğin mutfaklarda, Scavollini'nin -maliyetinden dolayı daha once hiçbir projede kullanılmamış - crystal modelini kullandık. Özetle herkesin yaşamak isteyeceği, orada yaşamanın kişilere prestij getireceği bir proje yarattık. Narlıdere'deki arazimize isteseydik üçte bir maliyetle yine lüks sayılayacak konutlar yapıp satabilirdik. Bu daha da karlı olabilirdi. Ama biz zor olanı seçtik. Bu projede kar ikincil amaç, birinci amacımız Folkart ve İzmir'e yakışır bir proje yaratmak ve lüks konut sektöründe bir marka olmak" diye konuştu.

Konuta talep artacak
Gayrimenkul sektöründe yıllık 600 binlere varan bir konut ihtiyacı olduğuna işaret eden Sancak, konut talebinin önemli bir kısmının üst ve orta üstü gelir grubunun oluşturduğunu söyledi.

2005 ve 2006 yıllarının gayrimenkul sektörü açısından son derece başarılı geçtiğini vurgulayan Sancak, "Bu yıl durgunluk beklentisi vardı ama yılın ilk çeyreğinde Türkiye'deki büyüme yüzde 6,7 olurken, konut sektörü aynı dönemde yüzde 16.2 oranında büyüdü. Seçimlere kadar bir durgunluk hakimdi, seçimle birlikte belirsizliğin giderilmesiyle konut talebi artacak" dedi.

İnşaat sektörüne İzmir'den girdiler
Saya Grup İç ve Dış Ticaret bünyesinde yer alan Folkart Yapı A.Ş. inşaat sektörüne, İzmir'den adım attı. Profesyonel kadrosuyla Ege Bölgesi'nden başlayarak, ülke çapına yayılmayı amaçlayan Folkart Yapı "Hayat Buna Değer" sloganından yola çıkarak her detayı özenle tasarlayan ve standart üstü bir kalite anlayışını benimsedi. İlk etapta Ege bölgesinin lüks konut ihtiyacını karşılamayı amaçlayan Folkart Yapı A.Ş. önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin diğer bölgelerindeki projelerine de hız vererek, bölge liderliğini ülke geneline taşımayı hedefliyor.
Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.