Haberler

55 Milyona Sahibinden Satılık Rumeli Plaza

Tarih: 3 Ağustos 2007 Kaynak: Yeni Şafak
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan Grubu'nun borçları nedeniyle devraldığı Rumeli Plaza'yı 55 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkardı. "Rumeli Plaza Ticari Ve İktisadi Bütünlüğü" satış ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kapalı zarf ve açık arttırma usulü ile yapılacak satışta, başvurular 18 Eylül saat 17.00'ye kadar alınacak.

İhaleye katılabilmek için 5,5 milyon YTL teminat yatırılacak. Teminat olarak: yasal düzenlemelere uygun olarak bankalardan alınmış kesin ve süresiz teminat mektubu, teminat cari değerinin yüzde 15 fazlası oranında Devlet Tahvilleri, Hazine Bonoları veya Hazine kefaletini haiz tahviller de kabul edilecek.

İhale 26 Eylül'de 
İhale, 26 Eylül'de yapılacak. Doğrudan veya dolaylı olarak yönetim, denetim veya kontrolü Rumeli grubuna ait olan birden fazla tüzel kişi veya birden fazla gerçek kişi bir grup adına ihale sürecine katılamayacak. Kapalı zarflı oturumdan sonra ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar verilmesi halinde pazarlık 28 Eylül'de gerçekleştirilecek. 55 milyon YTL muhammen bedelle yapılacak ihalede ortaya çıkan bedel peşin ödenecek. Geçmiş dönem borçları, 24 Eylül tarihine kadar ilgili düzenleme doğrultusunda işlemlerin tekemmül ettirilmiş olması kaydıyla, ihale bedelinden ödenecek. "Rumeli Plaza Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" kapsamındaki aktif değer ve varlıklar üzerinde hak ve alacakları bulunanların sıra cetveline esas bilgilerini ve dayanağı belgelerini 24 Eylül tarihine kadar Satış Komisyonuna bildirmeleri gerekecek.

TMSF, 2006 yılı içinde toplam 6.9 milyar dolarlık tahsilat yaparak, bütçeye önemli katkı sağlamıştı. TMSF'nin gerçekleştirdiği 6.9 milyar dolarlık tahsilatın, 5.4 milyar dolarlık bölümü ise Uzan Ailesi'ne ait şirketlerden sağlanmıştı. TMSF'nin, 2005 yılında tahsil ettiği gelirler de dikkate alındığında, Uzan Grubu'ndan yapılan toplam tahsilat tutarı 2006 yılı sonu itibarıyla 6 milyar 299 milyon dolara ulaşıyor.

Uzanların karargahıydı
Uzan Grubu tarafından 1994 yılında İkitelli'de Basın Ekspres Yolu üzerinde inşa edilen Rumeli Plaza, 150 bin metrekareden fazla toplam inşaat alanı ile dikkat çekiyor. Daha önce pek çok kuruluşuna TMSF tarafindan el konulan Uzan Grubu'na ait Rumeli Plaza'nın Uzan Grubu açısından önemi oldukça büyük. Modern teknolojilerle donatılan akıllı bina, Uzanların adeta karargahı niteliğindeydi. Uzan Grubu'na ait olan Star Gazetesi, Star TV, Teleon, Kral Tv, Telsim, Çukurova Elektrik A.S., Kepez Elektrik, Kral FM, Joy FM, Super FM, Metro FM, Radyo Alaturka, Rock FM, Joy Turk FM gibi kuruluşların idaresi Rumeli Plaza'dan yönlendiriliyordu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.