Haberler

İstanbul’da trenler 9 hafta çalışmayacak

Tarih: 3 Ağustos 2007 Kaynak: Evrensel Yazan: Elif Görgü
Halkalı-Gebze arasında trenler 9 hafta çalışmayacak. Bu nedenle trafiğe 130 bin yeni yolcu eklenecek Marmaray inşaatı nedeniyle Halkalı-Gebze arasında 9 hafta tren çalışmayacak. Trafiğe 130 bin yolcu eklenirken, TCDD’nin zararı 15 milyon YTL’yi bulacak. İstanbul’da demiryolu ulaşımını sona erdireceği ve Haydarpaşa Garı ve çevresini atıl duruma düşürerek rantın önünü açacağı gerekçesiyle Marmaray güzergahına karşı çıkan demiryolu çalışanları duruma tepkili. Meslek örgütleri, kent uzmanlarıyla görüşen Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) yöneticileri, harekete geçmeye hazırlanıyor.

Bilet satışı yapmayın emri
TCDD Genel Müdürlüğü, personeline gönderdiği yazı ile 30 Temmuz’dan bir hafta sonrasından başlayarak bilet satışı yapılmamasını istedi. Gerekçe olarak Marmaray inşaatı nedeniyle Halkalı-Gebze arasındaki tren hatlarının 9 hafta kapatılacak olması gösterildi. BTS İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hasan Bektaş, “Yolcu biletleri bir ay rezervasyonlu satılıyor, satılır. Ancak TCDD, 30 Temmuz’dan 1 hafta sonrası itibariyle satış yapılmamasını istedi. Bu 7 Ağustos da olabilir, 8 ya da 9’u da... Kesin bir tarih yok. Hatların kapatılması konusunda da TCDD’nin Marmaray projesinin yürütücüleri ile görüşmeleri devam ediyor” dedi. Marmaray projesi güzergahına başından beri karşı olduğunu belirten Bektaş, “Tepkimiz hatların bir süreliğine kapatılmasına değil. Sadece 1 hafta kapatılsa ne değişecek? Önemli olan bu proje güzergah olarak yanlış bir proje. Demiryollarını İstanbul’da bitirecek bir proje. Elimizde 2 tane tren yolu hattı var. Bunlar Marmaray ile birlikte 3’e çıkartılacak, ancak sadece 1 tanesi TCDD’nin elinde kalacak. Yine Haydarpaşa Garı da atıl duruma düşürülecek ve İstanbul Boğazı girişindeki bu müthiş arazi, bir rant kapısı haline getirilecek” dedi.

Trafiğe 130 bin yeni yolcu
BTS verilerine göre bölgede, TCDD günde 230 karşılıklı banliyö treni ile 26 karşılıklı bölgesel tren ve 22 karşılıklı ana hat treni çalıştırıyor. Bunun TCDD için günlük geliri ise 200 bin YTL’den fazla ve kapatma nedeniyle TCDD, 15 milyon YTL (15 trilyon lira) gelirden yoksun kalacak. İptal edilecek hatlar nedeniyle İstanbul trafiğine her gün için 130 bin yeni yolcu girişi olacak.

Ayrıca Türkiye’nin ihracatının yüzde 50’sini karşılayan Haydarpaşa Limanı’nın, hattın kapatılmasından kaynaklı olarak demiryolu ile bağının kopması da sorun yaratacak. Bu durum aynı zamanda, trafiğe yeni TIR ve kamyon girişine de neden olacak.

Sözleşmede yok
Öte yandan Marmaray projesini yürüten Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı DLH Genel Müdürlüğü ile TCDD arasında yapılan protokolde, 2008 yılının sonuna kadar demiryolu işletmeciliğini engelleyecek faaliyetler yapılmayacağı taahhüdü verilmişti. Zemin etüdü için ise “çakma” yönetimi ile yapılacak 598 sondaj işlemi sırasında, bölgedeki çoğu tescilli olan TCDD’ye ait tarihi binaların hasar görmesi tehlikesi var. İstanbul Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurullarından izin alınması gerekiyor.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.