Haberler

Küresel ısınma medyasal cehalet

Tarih: 3 Ağustos 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Yurtsan Atakan
Hürriyet’in çarşamba günkü sürmanşeti, bu yılın kurak geçmesini her fırsatta küresel ısınmaya yoran ve zekai yorumlar yapan hurafeci köşe yazarlarına bir tokat gibiydi.

Habere göre İzmit Yuvacık Barajı’nı işleten Thames Water şirketi büyük şehirlerimizi taa yedi yıl öncesinden uyarmış. Tedbir almazsanız su sıkıntısı çekeceksiniz demişler. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 2000 yılında sundukları raporda, grafiklerle Ankara’da suyun beş yıl içerisinde biteceğini anlatmışlar. Kimse tınmamış.

Şimdi Ankara’da su kesintileri başladı. İstanbul’da kapıda...

Tokat oğlanı ise küresel ısınma. Herkes suçu küresel ısınmaya atıyor.

Bilim küresel ısınmanın hissedilebilir etkilerinin 20,30 yıl içerisinde kendini göstereceğini söylüyor. Dünyanın ortalama ısısının 20. yüzyıl boyunca 0,74 derece arttığı tahmin ediliyor. Küresel ısınma böyle giderse dünya yüz yıl sonra 1,1 ila 6,4 derece ısınacak.

Gerçekleşirse, bu bir felaket demek kuşkusuz ama ancak yüz yıl sonra hissedilebilir bir ortalama sıcaklık artışını bugüne taşımanın alemi de yok.

Tüm bu bilimsel gerçeklere rağmen küresel ısınma yobazlığı yapmaya gönüllü bu kadar çok köşe yazarının ve gazete editörünün olması da üzücü bir gerçek. Gün geçmiyor ki gazetelerde "Küresel ısınma nedeniyle yaşadığımız bu anormal yaz sıcakları" kalıbıyla başlayan bir köşe yazısı ya da "Küresel ısınma nedeniyle kuruyan barajlarımız" safsatasıyla başlayan bir habere rastlamayalım.

Belediye Başkanları da bu hurafeden yararlanıp, suçu küresel ısınmaya atıp sıyrılıveriyorlar aradan. Sen gerekli önlemleri alma, yatırımları yapma, sonra çık su kesintilerine gerekçe olarak "küresel ısınma"yı göster. Ama haklılar vallahi, aydın geçinen köşe yazarlarının bile hurafelere boğulduğu, dahası hurafe yaymakta yarıştığı bir ülkede halk bu hurafelere haydi haydi inanır.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.