Haberler

Beyşehir Gölü Kıyısına Dev Proje

Tarih: 3 Ağustos 2007 Kaynak: Yeni Şafak
Beyşehir Gölü'nün ilçeye kıyısı bulunan bölümünde başlatılan Doğal Sit alanı kıyı düzenleme projesinde çalışmalar sürüyor. Beyşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje hayata geçtiğinde Beyşehir'in çehresi değişecek.

Kültür ve Tabiat varlıkları Koruma Kurulundan izin alınarak hazırlanan proje doğrultusunda 2004 yılının ortalarında başlatılan çalışmada sona doğru yaklaşılıyor. 220 bin metrekarelik bir alanı kapsayan projenin Konya'nın en önemli ve büyük projelerinden birisi olduğuna dikkat çeken Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz; "2004 ve 2005 yılı içerisinde alt yapı çalışmalarını tamamladık.Geçtiğimiz yıl ise festival alanı diye nitelendirdiğimiz andezit taşından kaplama 10 bin metrekarelik alanı tamamlayarak hemşehrilerimizin ve Konyalılar'ın hizmetine sunduk. Bu yılda projenin önemli bir bölümünü bitirmeyi hedefliyoruz" dedi. Projenin oldukça iddialı olduğunu söyleyen Tekinöz, "Beyşehir yalnızca Beyşehirliler'e değil, çevre ilçelere ve Konyamız'a hitab ediyor. Bu nedenle iddialı bir proje hazırladık. Proje içerisinde kamelyalar, kuş gözlem evleri, yürüyüş bantları, bisiklet yolları, botanik bahçeleri, piknik alanları, suni plaj, karavan sahası, akua park, spor tesisleri, çocuk trafik eğitim tesisi gibi bir çok aktivite yapılabilek" dedi. Projede Beyşehir Belediyesinin kendi tesislerinde ürettiği malzemelerin yine belediye personeli tarafından kullanıldığını hatırlatan Başkan Tekinöz projemizin yüzde atmışlık bölümü bu yıl bitiyor. İnşallah önümüzdeki yıl projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. Proje Beyşehir'in turizme açılması açısından da son derece önemli" şeklinde konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.