Haberler

Başakşehir Kent Merkezi II Kademeli - Ulusal Kentsel Tasarım Proje Yarışması Kollokyumu Gerçekleştirildi

Tarih: 3 Ağustos 2007 Yazan: Gökçe Aras

1. Ödül'den Örnek

Türkiye’de açılan iki kademeli ilk yarışma olma özelliği taşıyan “Başakşehir Kent Merkezi II Kademeli - Ulusal Kentsel Tasarım Proje Yarışması"nın sonuçları 01 Ağustos 2007 tarihinde açıklandı. İlk aşamayı geçen sekiz projenin derecelendirildiği yarışmanın 03 Ağustos 2007 tarihinde kollokyumu gerçekleştirildi.

Yarışmanın jüri üyeleri ve yarışmacıların yanında yarışma sürecinde danışman jüri üyeliği de yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da yarışmacılara ödüllerini vermek üzere kollokyumda yerlerini aldılar.

Jüri Başkanı Prof.Dr. Mine İnceoğlu yarışmayı tartışmak üzere başlattığı kollokyumda değerlendirme aşamasında göz önüne aldıkları genel kriterleri kısaca şöyle sıraladı; yerleşmenin yerel merkez olma özelliği taşıması, genel konsept, uyum, tutarlılık, alt merkez kimliği, çevre bölgelerle ilişki, yerleşmenin ulaşım bütünlüğü, mekansal kurgunun okunabilirliği... Ayrıca Prof.Dr. Mine İnceoğlu derecelendirme aşamasında oybirliğine varmalarının sevindirici olduğunu ekledi.

Projenin uygulama gidip – gitmemesi üzerine gelen sorular üzerine jüri başkanı Prof.Dr. Mine İnceoğlu en iyi niyetle bunu yapmak istediklerini, sorunların olduğunu fakat konu ile ilgili kurumların konuya olumlu baktıklarını söyledi.

 
Ödül Töreni

Jüri üyelerinden Cafer Bozkurt böylesine geniş bir kent parçasının yarışmaya açılmasını sevindirici olduğunu ve şartmanede yoğunluğun belirtilmemesine rağmen yarışmacılarının az yoğunluğu tercih etmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Jüri birinci seçilen Doç.Dr. Ayhan Usta ve ekibinin projesini seçmelerinin sebeplerini de şöyle sıraladı; kesintisiz yayalaştırma sağlanması, kent meydanındaki zenginlik, yapı yoğunluğunun az olması, İkitelli’yle bütünleşmesi ve doğal yeşilin kullanımı.

Bu yorumların ardından gerçekleştirilen ödül töreni ile yarışmacılar ödüllerini aldılar.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.