Haberler

Emlaktaki durgunluk, fuarlarla aşılıyor

Tarih: 9 Ağustos 2007 Kaynak: Dünya
Son yıllarda hızla büyüyen ve gelişen gayrimenkul sektöründeki arz fazlasına paralel olarak, fuarcılar da inşaatçılarla tedarikçileri bir araya getirmek için peş peşe konuya özel fuarlar düzenlemeye başladı. İstanbul bu aydan itibaren üç ayrı emlak fuarına hazırlanıyor. Atılım Fuarcılık, Ezgi Fuarcılık ve CNR Expo Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek fuarlara Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul, inşaat, emlak ve danışmanlık şirketlerinin yanı sıra yabancı şirketlerin de katılması bekleniyor.

Türkiye gayrimenkul ve emlak sektöründe 2005 yılıyla başlayan hızlı büyüme, 2006'nın ikinci yarısında başlayan durgunluğa rağmen, sürüyor. 2005-2006 yıllarında hızlı üretim sürecine giren konut sektöründe yaratılan arzın tüketilememesi, firmaları alıcılara yönelik cazip alternatifler sunmaya yöneltiyor. Firmaların projelerini alıcılara tanıtmalarında gayrimenkul ve emlak fuarları da önemli bir işlev görüyor.

İlk fuar 31 Ağustos'ta
Emlak sektörüne yönelik ilk fuar "Her Aileye Bir Ev" (HABEV Fuarı) fuarı ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 31 Ağustos tarihinde 2. kez kapılarını açacak. Ezgi-A Fuarcılık tarafından düzenlenen ve 2 Eylül tarihine kadar ziyaretçilere açık olan HABEV 2. Konut-İşyeri-Emlak ve Kredilendirme Hizmetleri Fuarı alıcı-satıcı ve finans kuruluşlarını bir araya getirecek. Fuarda, ziyaretçileri konut tipleri açısından farklı çeşitler beklerken, kullanabilecekleri banka kredisi ile de anında ev hayallerini gerçeğe dönüştürebilecekler.

Yazlıklar da görücüye çıkacak
İstanbul dışında Avrupa-Asya birleşiminde Avrasya'daki konut projelerinin de sahne alacağı fuarda, sahil şeridindeki yazlıklar da görücüye çıkacak. Ağaoğlu, Soyak, Tekçelik, Teknik Yapı, Varyap Varlıbaşlar gibi önde gelen firmaların katılımcı olarak yer alacağı fuarın, katılımcı profili, yapılmış ve yapılmakta olan konut projeleri, toplu konut inşa eden firmalar, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, devre mülk ve villa konutları pazarlama kuruluşları, emlak şirketleri, danışmanlık şirketleri, kredi hizmeti veren kuruluşlar, finans şirketleri ve bankalardan oluşacak.

Realistexpo Fuarı'nda yabancı katılımcı
HABEV Fuarı'nın ardından 27-30 Eylül tarihleri arasında gayrimenkul sektörü, CNR Expo Fuarcılık tarafından düzenlenen Realistexpo Emlak Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığı Fuarı'nda bir araya gelecek. Yatırımcılar, proje sahipleri, mühendis ve mimarlar ile emlak bürolarını aynı çatı altında toplayacak. Fuar, aynı zamanda Türk gayrimenkul sektörünü uluslararası alıcılarla da buluşturmayı hedefliyor. Fuarda yerli yabancı 100'ün üzerinde firmanın 400'e yakın projeyi sergilemesi ve fuarı 70 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca Realistexpo'nun hedefleri arasında yabancı katılımcı oranını yüzde 30'un üzerinde tutma hedefi de bulunuyor.

Fuarda toplu konut projelerinden, iş ve alışveriş merkezi projelerine, plazalardan akıllı binalara, gayrimenkul arsa ve projelerinden devre mülk ve konutlara, hafif yapı sistemlerinden depreme dayanıklı özel konutlara kadar pek çok ürün grubu yer alacak. Konut sahiplerinin hedef kitleleri ile birebir görüşebilmelerine, projeleri hakkında ayrıntılı bilgi vermelerine imkan sağlayacak Realistexpo'da ziyaretçiler, konut ve emlak sektöründe değişen mevzuatlar ile mortgage sistemi hakkında da bilmek istedikleri tüm bilgileri edinebilecekler.

Euro Emlak Fuarı'nda zengin katılımcı profili
CNR Ekspo Fuarcılık'ın bir diğer fuarı ise 04-07 Ekim 2007 tarihleri arasında Euro Emlak Avrupa Emlak Yatırım ve Geliştirme Fuarı olacak. Sektör profesyonellerini İstanbul'da biraraya getirecek olan fuara Teknik Yapı, Varyap, Selimoğlu, Gül İnşaat, Gülsan Yapı, Hasanoğlu İnşaat, KC Grup, Y&Y GYO, Regnum, Albayrak İnşaat, Dap Yapı, Hektaş ve Garanti Koza Gayrimenkul ve Yeşil İnşaat'ın yanı sıra ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere Türki cumhuriyetler, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Irak, İsrail ve Suriye'den de katılım olacak. Yabancı yatırımcı, katılımcı ve ziyaretçilerin gayrimenkul sektöründe Türkiye'deki potansiyelleri birebir görmelerine aracılık edecek olan Euro Emlak Fuarı, yüklenici, yatırımcı, aracı ve yan sektörlerin ekonomik temaslarına da zemin hazırlayacak.

Katılımcı profilini, alışveriş merkezleri, plazalar, iş merkezleri, rezidanslar, toplu konutlar, kooperatifler, yönetim ve danışmanlık firmaları, devre mülkler, yapı denetim ve bina hizmetleri, proje firmaları, bankalar, finans ve sigorta kuruluşları ile emlak inşaat ve satış şirketlerinin oluşturduğu Euro Emlak Fuarı'nın ziyaretçi profilinde ise emlak yatırım danışmanları, gayrimenkul yatırım uzmanları, aracı hizmet kuruluşları, yerli ve yabancı emlak yatırımcıları, mimarlar, inşaat mühendisleri, çevre mühendisleri, iç mimarlar, nihai tüketiciler, emlak ve kooperatif yöneticileri, finansman ve sigorta kuruluşları yer alıyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.