Haberler

"Fuarlar ve Kongreler Kenti" için Güçbirliği

Tarih: 15 Ağustos 2007 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir'de kongre turizmi projeleri oluşturmak, kenti ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak amacıyla, Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık şirketi İZFAŞ’ın da ortağı olduğu İzmir Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım A.Ş. adlı bir şirket kuruldu.

Şirketin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıya İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Başkan Kocaoğlu, “Fuar alanı ve kongre merkezi için gün saymaya başladık. İzmir kısa sürede fuarlar ve kongreler kenti olacak” dedi.

İzmir’in kongre turizminin altyapısını oluşturacak unsurların bir çoğuna sahip olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kongre ve fuar turizmi için kente gelen turistlerin diğer turistlere oranla 3-4 kat daha fazla para bıraktığını ve bundan tüm sektörlerin karlı çıktığını söyledi.

Kongre turizminin gelişmesi için bazı koşullar bulunduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Bu koşullar arasında yer alan güvenlik konusu, emniyetin çalışmalarıyla artık sorun olmaktan çıktı. Gelen turistlerin barınma ihtiyacına yönelik olarak son dönemde çok önemli yatırımlar yapılıyor. Ulaşım konusunda da hem havayolu, hem de kent içi ulaşım anlamında ciddi adımlar atılıyor. Bütün bunlar, kongre turizmi geleceğimiz için umut verici adımlar” diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Kente gelen turistin 90-100 km.’lik bir çember içinde ulaşımını düşünmek ve sağlamamız gerekiyor. Bunun için Bergama ve Efes’e kadar raylı sistemin geliştirilmesi hedeflenmeli. TCDD’nin iç kesimlere kadar ilerleteceği hızlı tren projesi, bunun yanında deniz ulaşımının geliştirilmesi bu hedefler arasında olmalı. Bu arada bizim bu unsurlar arasında en önemlilerinden biri olan kongre merkezi eksiğimiz var. Bu kapsamda kongre ile fuarı örtüştürmemiz gerekiyor.
Göreve geldiğimiz günden bu yana yeni fuar alanı için çalışıyoruz. Gaziemir’deki 315 dönümlük alanın kamulaştırılması için bir yandan yargı süreci işliyor, bir yandan da işleri hızlandırmak için mal sahipleri ile görüşerek muvafakat almaya çalışıyoruz.

İki büyük mal sahibiyle anlaştık. Kısacası fuar alanı ve kongre merkezi için gün saymaya başladık. İzmir kısa sürede fuarlar ve kongreler kenti olacak.”

Başkan Kocaoğlu, yapımı süren Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin ve 2008 yılında başlanacak Zübeyde Hanım Kültür ve Sanat Merkezi’nin önemli bir boşluğu dolduracağını da sözlerine ekledi.

İzmir Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım A.Ş. adlı şirketin ortakları ise şunlar:

İzmir Valiliği, İZFAŞ, İzmir Ticaret Odası, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), İzmir Hilton Enternasyonal Otelcilik A.Ş., Kaya Turizm İşletmeleri A.Ş., Viltur Villa Saray Turizm İnşaat Ltd. (eski Mercure, yeni Mövenpick), Özdilek Otel Turizm İşletmeleri Ltd. (Crowne Plaza İzmir), İzmir Palas Turizm A.Ş., İzmir Büyük Efes Otelcilik ve Turizm A.Ş. (Swissotel), Ege Turizm Derneği, Emek Kongre ve Turizm İşletmeleri Ltd., Dev Fuarcılık Tanıtım Ltd., On-Tour Turizm Ltd., Karavan Turizm A.Ş., Di-Ar Turizm Organizasyon Ltd., İzmir Turist Rehberleri Odası, Gençiz Fuarcılık Ltd., Dalya Turizm İnşaat Ltd., Ege Palas Oteli, Tahir Akarsular, Metin Akdurak, Deniz Ticaret Odası (İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz bölgeleri), P.C.O Turizm A.Ş.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.