Haberler

10. Uluslararası İstanbul Bienali Kalecolor ile Renkleniyor

Tarih: 15 Ağustos 2007
Boya sektörünün önde gelen firmalarından Kalecolor, modern tonlardaki renkleriyle sadece mekanlara değil, yaşamın her alanına canlılık getiriyor. Bu yıl İKSV tarafından 10.’su düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Bienali’nin boya sponsoru olan Kalecolor, sanata ve sanatçıya destek olmaya devam ediyor.

10. Uluslararası İstanbul Bienali bu sene modernliğin karmaşık biçimleri ile ilgili farklı kültürel bağlamları ve sanatsal görüşleri ortaya çıkarmanın bir yolu olarak kentsel olgulara ve mimari gerçekliğe odaklanıyor. Ortak zekaya dayalı sanatsal üretimi ve fiziksel mekanlarla ilişkiye girmenin yaşayan sürecini vurgulayacak olan Bienal’in küratörlüğünü ise Hou Hanru üstleniyor. Kalecolor ise 8 Eylül – 4 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Bienali’nin sergi mekanlarını renklendiriyor.

3 numaralı Antrepo, İstanbul Manifaturacılar Çarşısı’ndaki bazı dükkanlar ve yapılan tasarımlar Kalecolor’un sağlıklı boyalar kategorisindeki yeni ürün serisi Kalia’nın modern renkleriyle hayat buluyor. Ayrıca Kalecolor’ın boya sponsoru olduğu Santralİstanbul da Bienal ile Atölye ve Eğitim Programı Proje Ortaklığı çerçevesinde bağımsız inisiyatiflere, film programına ve sempozyumlara ev sahipliği yapıyor. Küratör Hou Hanru tarafından Kalecolor Kalia renk kartelasından seçilen mat beyaz, gri ve siyah boyaların yanı sıra mavi, sarı ve kırmızı renkleriyle Antrepo’daki 6.000 metrekare alan, İMÇ’de bulunan bazı dükkanlar ve hazırlanan standlar boyanıyor. Boyama işlemleri de yine Kalecolor’un uzman ekibi Tanıdık Servis tarafından yapılıyor. İşinin ehli sertifikalı boya ustalarının oluşturduğu Tanıdık Servis, sergi mekanlarında büyük bir titizlikle çalışıyor.

Kalecolor Sanata Desteğini Sürdürecek
Kalecolor Ürün ve Marka Yöneticisi Yasemin Kurtçu Meşe, 10. Uluslararası İstanbul Bienali’ne sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek: “Bu uluslararası bienali sadece Türk sanatseverleri ve mimarları değil, tüm dünya ilgiyle takip edecek. Bu büyük sanat organizasyonuna renklerimizle dahil olmaktan, destek vermekten onur duyuyoruz” dedi. Meşe, bu tür sanatsal etkinliklere önümüzdeki dönemlerde de destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.