Haberler

Meydan Alışveriş Merkezi Açıldı

Tarih: 15 Ağustos 2007



Alışveriş merkezlerine yepyeni bir yorum getiren çarpıcı mimarisi, tematik konsepti, gelişmiş altyapı teknolojileriyle gelecekte kurulacak alışveriş merkezleri için yeni standartlar getiren “Meydan Alışveriş Merkezi” kapılarını 15 Ağustos tarihinde halka açtı. Gençler ve kendisini genç hisseden herkes için alışverişi ve eğlenceyi birleştiren Meydan, sinema salonları, yeşil alanları ve sosyal aktiviteleriyle İstanbul’da Anadolu yakasının yeni “buluşma noktası” olmaya hazırlanıyor.

Metro Group Asset Management’ın, 128 bin metrekarelik bir alanda kurduğu, 70 bin metrekarelik alana konuşlanan 50 mağazası ve farklı tematik mağaza gruplarıyla Alışveriş Meydanı, giyimden spora, medyadan sinemaya, yiyecekten çok katlı mağazaya kadar yerli-yabancı onlarca markayı ziyaretçilerine bir arada sunuyor.

İstanbul’un Geleceğe Dönük Yüzü; Ümraniye
Meydan, ikinci köprü başta olmak üzere tüm yol bağlantılarına çok yakın olduğu için İstanbul’un tüm semtlerinden ulaşımın kolayca yapılabildiği bir konumda bulunuyor. Ümraniye, İstanbul'un geleceğe dönük yüzünü temsil ediyor. Bölge, uluslararası şirketler için de çekici bir iş bölgesi haline geliyor. Çevresinde yeni yapılan konut projeleri de Meydan Alışveriş Merkezi’ni bölgede ayrıcalıklı kılıyor.

Yıldız Mimarlarla Gelen Yeni Standartlar
Mimarisini Londra merkezli Foreign Office Architects’ın (FOA) üstlendiği Alışveriş Meydanı'nın mimari açıdan en çarpıcı özelliklerinden birisi, çimlendirilmiş binaların çatısından, geniş bir meydana akıcı bir şekilde geçişin sağlanması. Meydan mimarisini gerçekleştiren bu yaratıcı ekip, Japonya’da Yokohama feribot terminali ve Londra 2012 Olimpiyatları’nın Lower Lea Vadisi’nin master planı ile isim yaptı. Grup, Meydan için 2005 yılında düzenlenen ve 5 adet uluslararası tanınmış firmanın katıldığı workshop’ta birinciliği kazandı.



Yeşil Vahada Kurulan Modern Bir Pazaryeri

Bina çatılarının çimlerle kaplı olduğu Meydan, Ümraniye bölgesinin ortasında yeşil bir vaha görevi üstleniyor. Bu yeşil vahada ziyaretçiler dinlenebiliyor, sosyal aktivitelere katılabiliyor ve alışveriş gününü, sinemaya gidebileceği, yemeğini yiyebileceği, açık havadan yararlanabileceği keyifli bir gün haline getirebiliyorlar.

Modern yaşama ve ekolojik ortama uygun olarak tasarlanan Meydan, yeşilin ve toprak renginin hakim olduğu, açık alanlarında nefes alınan, kapalı alanlarında ise gün ışığından maksimum ölçüde fayda sağlanan yeni nesil bir alışveriş merkezi olarak dikkati çekiyor.

Açık Havada Eğlence Ve Alışveriş Keyfi
Meydan; sergiler, canlı performanslar, eğlence, spor, kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra, birbirinden farklı eğlenceli aktivitelerin de yeni adresi olacak şekilde tasarlandı. Perakende mağazacılık mimarisine yeni bir soluk getiren Meydan, kendi ligini oluşturacak yeni bir mimari konsepte öncülük ediyor. Meydanın ortasındaki alan ise, eğlenceli su oyunları alanı olarak tasarlandı. Bir açık hava alışveriş merkezi olan Meydan, büyük bir meydan etrafında yer alan tematik mağazaları ile alışveriş dünyasının yeni jenerasyonunu ifade ediyor.

Avrupa’nın En Büyük Jeotermal Sistemi Kuruldu
Meydan’ın en büyük özelliklerinden birisi de çevreci olması. Meydan Alışveriş Merkezi, Metro Group’un kalorifer kazanı olmaksızın, jeotermi enerjisi ile kurulan ilk projesi. Meydan, geleceğin enerji kaynakları arasında doğal bir kaynak olan jeotermi enerji sistemiyle ısıtılıp soğutuluyor. Hesaplamalar; yer kabuğunun 3 kilometre içerisinde depolanmış olan enerjinin dünyayı yaklaşık 100 bin yıl enerjiyle beslemek için yeterli olduğunu gösteriyor. Bu olağanüstü potansiyeli erken fark eden METRO Group Asset Management, jeotermik enerjiyi ticari yapıların iklimlendirmesinde hayata geçirmeye başladı. Meydan, Metro Group’un jeotermi enerjiyle ısıtılan ve soğutulan ilk ticari yapısı oldu.

Emniyetli, Temiz, Çevreyle Dost
Meydan Alışveriş Merkezi’nde jeotermi sistemi, yılda 1,3 milyon kilowatt saat primer enerji tasarruf ediyor. Bu enerji daha emniyetli, istenildiği anda kullanıma hazır ve çevre için zararlı herhangi bir atık ya da gaz üretmiyor. Meydan‘ın toprak enerjisiyle ısıtıp soğutulması yılda yaklaşık 350 tonluk karbondioksitin doğaya verilmesini önlüyor.

Gündüz Bayer: Türkiye’nin Yeni Jenerasyon Alışveriş Merkezi
15 Ağustos 2007 tarihinde kapılarını halka açması dolayısıyla düzenlenen basın sohbet toplantısında bir konuşma yapan METRO Group Asset Management Genel Müdürü Gündüz Bayer, şirket olarak alışveriş merkezleri sektöründe yeni, farklı ve çağdaş projelere imza atma misyonu ile hareket ettiklerini söyledi. Gündüz Bayer, “bunun içindir ki, Türkiye’nin yeni jenerasyon alışveriş merkezini kurduk. Önümüzdeki yıllarda da yeni trendleri, yeni modelleri ve pazarlama karmasının tüm öğelerini ilk olarak Türk tüketicisine sunmayı hedefliyoruz” dedi. Bayer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni jenerasyon alışveriş merkezleri, şehirli, çalışan ailelerin gelişen, değişen beklentilerine cevap veriyor. Açık, yeşil alanlar ve sosyal aktiviteler çocuklu aileler için ideal bir eğlence ortamı sağlıyor. Farklı mimari yapılarıyla ziyaret edenlerde ‘farklı bir yerde’ olma hissi yaratıyor ve halkın sosyal merkezleri haline geliyor. Büyük metrekarelerde, birden fazla amiral mağaza ile, farklı mağaza karmalarına, hatta çoğu kez Meydan’da olduğu gibi, tematik mağazalara sahip olan power lifestyle centers, etkileyici ambiyans, şık ve sıra dışı mimari yapıdaki alışveriş merkezleridir.”

Meydan: Yeni Olana Açılan Bir “Hub” Yani Buluşma Noktası
Gündüz Bayer, Meydan Alışveriş Merkezi’ni “yenilikleri erken fark eden, hayatına hızlı bir şekilde adapte eden, dünyaya açık olan, yaratıcı, hareketli ve özgür düşünceye değer veren bir marka” olarak tanımlıyor. Bayer, Meydan Alışveriş Merkezi’nin diğer özelliklerini şöyle sıralıyor: “Yenilikleri daha erken kavrayan ve hayatlarına adapte eden insanlardan söz ediyoruz. Sosyal hayatın içinde daha aktif, daha kolay kabul gören bir profil çizen gençler ve genç yaşamı benimseyenler bunlar. Meydan Alışveriş Merkezi, bu hedef kitleye ‘yeniliği’ sunmak gibi bir iddiaya ile faaliyete başlıyor. Bunu da sadece bir alışveriş merkezi olarak değil, mimarisi, etkinlikleri ve markalarıyla gerçekleştiriyor. Meydan kısaca yeni olana açılan “hub”dır.”

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.