Haberler

İstanbul'u geleceğe taşımak görevimiz

Tarih: 15 Nisan 2005 Kaynak: Akşam Editör: Fatih Töre

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dev bir metropol olan İstanbul'u geleceğe ve layık olduğu yere taşıyacaklarını söyledi. Topbaş, göreve gelişinin birinci yılını, Cemal Reşit Salonu'nda düzenlenen '1. yılında Büyükşehir'le Büyük Hedeflere' başlıklı toplantıda değerlendirdi. Topbaş, bir yılda büyük mesafe aldıklarını kaydetti. İstanbul'un, Türkiye'yi taşıyan bir kent olduğunu ve herkesin bu kente karşı sorumlulukları bulunduğunu ifade eden Topbaş, 'Böyle bir kentte yönetici olmak da ayrıcalık' dedi. İstanbul'da yaşanan sorunların başında göçün yol açtığı çarpık yapılaşmanın olduğunu belirten Topbaş, bu sorunun çözülebileceğini, ancak çok pahalı ve zor olduğunu kaydetti.

Hedef yaşanabilir kent
Topbaş, '365 gün, 24 saat dünyaya açık, özgür, güvenli ve yaşanabilir bir kent için çalışıyoruz. İstanbul'u bir dünya şehri olarak geleceğe, layık olduğu yere taşımak görevimiz' dedi. Topbaş, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Ulaşım: Kentin birinci öncelikli sorunu ulaşım. Bunu çözmek için bütçenin yüzde 60'ını ulaşıma ayırdık. Eminönü-Kabataş raylı sistem hattını açtık, Kadıköy-Kartal raylı sistem hattı ile 4. Levent-Ayazağa metro hattının temelini attık. İETT'ye 500 yeni otobüs aldık. 500 otobüs daha alınacak.

Kaçak yapı: İstanbul'daki tüm kaçak yapılar tek tek tespit edilerek yıkılacak. Kent yıkılarak güzelleşecek. Ancak bu demek değil ki bütün İstanbul'u yıkacağız. Başta dar gelirli insanlarımız olmak üzere herkese uzun vadeli, kira öder gibi konut sahibi olma imkanı sağlayacağız. Artık kimsenin konut derdi olmayacak.

Otopark: Belediyenin elindeki bütün otoparklar satılacak. Cadde ve sokak aralarında faaliyet gösteren değnekçilerle ilgili sorun yakında çözülecek.

Altyapı: Kentte 805 milyon YTL altyapı yatırımı yaptık. Bunun 605 milyon YTL'si İSKİ tarafından yapıldı.

Turist: Bu yılki hedef 10 milyon turist. Sultanahmet'i araç trafiğine kapatılacak, Ayvansaray'da bir Türk mahallesi kurulacak.

Lale: Daha yeşil ve daha çağdaş bir çevre için 1 yılda 63 projeyi hayata geçirdik. Bu yıl 600 bin lale soğanı diktik, gelecek yıl 'lale evine dönüyor' sloganıyla 1 milyon adet dikeceğiz

Deprem: Belediye olarak kentte olası bir depreme hazırız. Ancak binalar hazır deği. Binaları hazır hale getirmek işin doğrusu.

Marmaray: 'Yüzyılın projesi' Marmaray Projesi devam ediyor. Erteleme söz konusu değil. İstanbul Boğazı'ndaki balık göçü nedeniyle denizdeki çalışmalarda duraksama var. Ama kazı çalışmaları devam ediyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.