Haberler

3 bin yıllık Kibyra'da kazılar sürüyor

Tarih: 16 Ağustos 2007 Kaynak: Zaman
Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan 3 bin yıllık Kibyra antik kentini gün yüzüne çıkarma çalışmaları bu yıl da başladı. İkinci sezonununa giren Kibyra antik kenti kazı ve temizlik çalışmaları, Burdur Arkeoloji Müzesi Müdürü Hacı Ali Ekinci'nin başkanlığında yapılıyor.

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve Prof. Dr. Fahri Işık'ın bilimsel danışmanlığı ve yine Akdeniz Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru, Dr. Eray Dökü ve Uzman Arkeolog Gökhan Tiryaki'nin katıldıkları yirmi kişilik kazı ekibi, çalışmalarına başladı.

2006 yılında temizlik çalışmalarını neticelendirerek kazı için hazır bırakmış oldukları Stadion'un bu yılki tek kazı alanı olacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru "Kazılarımız, Akdeniz ve Dokuz Eylül üniversitelerinden katılan stajyer-öğrencilerin yanı sıra yedi işçi ile topograf ve mimarlardan oluşan ikincil ekibin katkılarıyla devam edecek. Umuyoruz yapının batı oturma alanının hemen arkasında tespit edilmiş bulunan sütunlu yolu ve batısında bulunan teras duvarları takip ederek bu alandaki yapılanmanın tespit edilmesi olacak." dedi. Bugün itibarıyla Kibyra kentinin yüzeyde bulunan kalıntılarının gerek konumu ve gerekse niteliğinin modern teknolojinin de yardımıyla artık kayıt altına alındığını anlatan Özüğdoğru, "Bu yılki temizlik çalışmalarımız yukarı kentte üç alanda; Tiyatro, Hamam ve Agora'nın doğu yanındaki geç dönem sur duvarında gerçekleşti." dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.