Haberler

İsrail Kazısı Aksa'nın Yıkımı Olacak

Tarih: 16 Ağustos 2007 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Ömer Çakkal
Arap STK'larının çatı kuruluşlarından İtilaful Hayr'ın bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği kongre için İstanbul'a gelen Mescid-i Aksa İmamı İkrime Sabri, İsrail'in ördüğü duvarlarla Kudüs'ü adeta bir hapishane haline getirdiğini söyledi. 3 gün süren kongrenin son gününde Yeni Şafak'a konuşan İkrime Sabri, İsrail'in Haremüşşerif'te yaptığı kazı çalışmasının Mescid-i Aksa'nın yıkımıyla sonuçlanacağını anlattı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geçtiğimiz Şubat ayında Kudüs'e giden Türk heyetinin geçen 6 ayın ardından raporunu kamuoyuna halen açıklamamasını eleştiren İkrime Sabri, “Raporun açıklanması için Aksa'nın yıkılması mı bekleniyor” diye sordu.

Rapor Açıklansın
Heyetin hazırlayacağı raporu görmek istediklerini söylediklerini anlatan Sabri, “Raporlarını Ankara'da yazacaklarını söyleyerek Kudüs'ten ayrıldılar. Bize ulaşan bilgilere göre, raporda, kazı çalışmasının Mescid-i Aksa'ya zarar vermediği ifade edilmiş. Büyük bir şaşkınlık içindeyiz. Türk heyetinin Kudüs'e geleceğini duyduğumuzda çok sevinmiştik. Politik oyunlar bu çalışmanın üzerini örtmesin” dedi. Sabri, raporun kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Aksa Gençlere Kapalı
Hamas ve El Fetih arasında süren iktidar mücadelesinin neden olduğu kanlı çatışmalar üzerine yorum yapmaktan kaçınan İkrime Sabri, “Biz geçmişte de birliğe çağırıyorduk, gelecekte de çağıracağız” demekle yetindi. Filistinli grupların silahlarını bırakıp ortak bir masaya oturması gerektiğini ifade eden Sabri, İslam dininin Müslümanların birbirlerine silah doğrultmasını yasakladığını hatırlattı. Sabri, İsrail'in güvenlik gerekçesiyle Cuma günleri Mescit-i Aksa'da 45 yaşın altındaki Müslümanların namaz kılmasına izin vermediğini bildirdi.

Ailecek Kudüs Davası
Kudüs'te Türklere ait binlerce tarihi yapı olduğunu anlatan Sabri, Türkiye'nin Kudüs konusunda daha ciddi adımlar atması gerektiğini savundu.

Ailesinin Kudüs'ün 500 yıllık ilim sahibi ailelerinden biri olduğunu anlatan Sabri, kendisinden önce 30 yıl babasının Mescid-i Aksa İmamlığı yaptığını, kendisinin ise bu görevi 34 yıldır yürüttüğünü söyledi. Sabri, İslam hukuku eğitimi alan oğlunun da Mescid-i Aksa İmamlığı'nı kendisinden sonra yürütebileceğini söyleyerek hassasiyetlerini vurguladı.

Şaron Her Gün Gözyaşı Döküyor
Eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un 16 aydır komada olduğunu söyleyen İkrime Sabri, “Allah ona her gün ölümü gösteriyor ama öldürmüyor. Doktorlar onun her gün gözünden yaşların döküldüğünü ama hareket edemediğini bildiriyor. Cezalandırıcı olan yalnız Allah'tır ve yaptıklarının bedelini bu dünyada da ödüyor” dedi. “Ölmeden önce doğruyu görmesi için Şaron'a dua eder misiniz” sorusunu yanıtsız bırakan Sabri, “Şaron deyince aklınıza ne geliyor” sorusunu da “Ben İbranice bilmem” diye cevapladı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.