Haberler

'Seyrantepe projesinin bedeli 2.5 milyon dolar'

Tarih: 16 Ağustos 2007 Kaynak: Hürriyet

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Helvacı, Seyrantepe İhalesi'yle ilgili soruları yanıtladı.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Helvacı, Seyrantepe Stadı'nın ihale sürecinin sürdüğünü belirterek, “İhale süreciyle ilgili karar 10 Ağustos tarihli resmi gazetede yayınlanarak resmiyet kazandı. Yeni ihaleye katılacak firmalar yeni bir projeyle ihaleye katılmayacaklar, mevcut projeyi yapmak için başvuracaklar” dedi.
Mehmet Helvacı, Radyospor'da “Bülent Yüksel'le İmza” programına katılırken, ihale sürecinin yeniden başladığını ve 27 Ağustos tarihinin son tarih olmasını umduklarını ifade ederken, projeye yönelik eleştirileri de şöyle yanıtladı:
“Şu anda en iyi proje, TOKİ'nin elindeki projedir. Bu alelade bir inşaat değil. Bunun bir sürü çıplak gözle görülemeyen çok ince ayrıntısı var. O tribünlerin basamaklarının açılarını, zemin sertliği, rüzgarın şiddetinin bile dikkate alınması gereken bir proje.”

Mehmet Helvacı, daha önce yapılan protokoller gereği herkesin üzerine düşen görevi yapmakla yükümlü olduğunu belirterek, “Burada kimsenin keyfine bırakılmış bir şey değil. Süreçte yeniden bir eksiklik meydana gelmezse bir sıkıntımız olmaz. Ben o zaman da uygun ihale koşullarının oluştuğunu düşünüyordum, ama TOKİ ihaleyi erteledi, bu kez bir ertelemenin olacağını sanmıyorum” diye konuştu.

TOKİ'nin mimar Eren Talu'yu çağırıp görüşlerinin sorulduğunun hatırlatılması üzerine Helvacı, “Seyrantepe'de yapılacak yer mimari bir alan. En iyi proje iddiası beni aşar ve bunu mimarların konuşması gerek. Talu'nun düşünceleri öğrenilmiş olur, ancak ben mimar olmayan bir gözle baktığımda Galatasaray'ın hazırladığı projenin en iyi olduğunu söyleyebilirim. Çok ayrıntılı biliyorum. İhtiyaçlara cevap veren yapısıyla Galatasaray'ın yaptığı en iyi projedir. Dünya standartlarını göz önüne aldığımızda Avrupa'da ilk beşe girecek bir proje. Birincisi veya beşincisi olmasını tartışmıyorum, ama İlk beşe girecek bir projedir” ifadelerini kullandı.

“Devletle işi olan herkes Ankara'da”
Galatasaray yönetim kuruluna eleştirilerin geldiğinin sorulması üzerine Helvacı, şöyle konuştu:
“Yöneticilik makamı eleştirilmek için vardır. Hem bu makama geleceksiniz hem de eleştirilmeyeceksiniz diye bekleyemezsiniz. Bazı eleştiriler gerçeğin üzeri kapatılarak sadece eleştirmek için yapılıyor. Biz normal eleştirilerden değil, bunlardan rahatsızlık duyuyoruz. Biz burada Galatasaray'ın menfaatleri için bulunuyoruz. Kendi becerilerimiz uygun değilse başkalarının becerilerinden yararlanmasını biliriz. Ankara'dan çıkmıyor muşuz? Ankara başkent ve devletle işi olan herkesin gittiği yer orası. Ankara'yla görüşmek zorundasınız. Ankara'daki bürokratlar buraya gelip bizimle görüşsünler diyemezsiniz. Artık Seyrantepe projesini tekrar tekrar konuşmamak lazım. Ali Sami Yen'in arazisi Galatasaray'a ait değil. Galatasaray Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne ait olan stadı, kiralayıp kullanıyor. Üs hakkı bizim. Diyorlar ki kanun değişti, değişecek. Bu doğru, ama bu statların mülkiyeti devredildiğinde burayı yine stat veya park olarak kullanmak zorundasınız. Burası Galatasaray'a devredilse Galatasaray burada farklı bir yatırım yapamaz.”

Helvacı, “Fenerbahçe yönetimi (devlet bize 85 milyon dolar vermeli) dedi. Buna ne diyeceksiniz” sorusunu ise “Fenerbahçelilerin söylediği şeyler bizim için önemli değil. Biz işimizi yaparız. Fenerbahçelilerin ne dediğini dinleriz, ama fazla dikkate almayız. Bizler hakkındaki söylemleri onları bağlar. Benim için ne düşündükleri beni ilgilendirmiyor” yanıtını verdi.

“Projeye 2.5 milyon dolar verdik”
Helvacı, Seyrantepe projesinin bedelinin 2.5 milyon dolar olduğunu kaydederek, “Bunu 5 taksit halinde ödeyeceğiz, ama devletle Galatasaray arasında yapılan protokolde açıkça yazıyor (Galatasaray beğendiği tipte projeyi yaptırsın ihaleyi alan firma daha sonra bu parayı Galatasaray'a geri ödesin) dendi biz de öyle yapıyoruz” şeklinde konuştu.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.