Haberler

Bahçeli ve Emek Eski Numaralara Kavuşuyor

Tarih: 17 Ağustos 2007 Kaynak: Hürriyet
Hürriyet’in gündeme taşıdığı ve halkın büyük tepkisine neden olan Bahçelievler ve Emek’teki sokak numaralarının değiştirilmesinde, belediye eski numaralara dönülmesini isteyen mahkeme kararına uyacağını açıkladı. Trafik Daire Başkanı Ender Kaplan, karar doğrultusunda, yeni tabelaları kaldırarak eskilerini yerleştirmeye başladıklarını söyledi.

Bahçelievler ve Emek’te değiştirilen cadde ve sokak numaraları çevre halkından büyük tepki görmüş, eylemler yapılmıştı. Ankara Hürriyet’in gündemden düşürmediği, sivil toplum örgütlerinin "semtler kimliklerini yitiriyor" dediği yanlıştan dönüldü ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri eski sokak isimlerini yeniden yerlerine dikmeye başladı.

Başkent gündemini uzun süre oyalayan cadde ve sokak numaralarının değiştirilmesiyle ilgili İçişleri Bakanlığı yönetmeliğine karşı Büyükşehir Belediyesi’ne dava açan ve yürütmeyi durdurma kararı aldıran Avukat Levent Gök’ün "Belediyenin bir aylık süresi doldu. Kararı uygulamıyorlar. Belediye bürokratları hakkında suç duyurusunda bulunacağım" sözlerine Büyükşehir Belediyesi’nden yanıt gecikmedi.

Bahçelievler ve Emek semtlerinden başlanan cadde ve sokak numaralarının değiştirilmesi uygulamasına karşı alınan yürütmeyi durdurma kararına uymadıklarını yalanlayan Büyükşehir Belediyesi Trafik Daire Başkanı Ender Kaplan, "Gök yalan söylüyor. Bir aylık süremiz 18 Ağustos’ta doluyor" dedi.

Açıklaması Anlamsız
Gök’ün davayı kazandığı halde böyle bir açıklamayı yapmasının anlamsız olduğunu belirten Ender Kaplan şöyle konuştu: "16 Temmuz’da dava açtı. Bize tebligatı 18 Temmuz’da yapıldı. Daha bir aylık süremiz dolmadı. Bu tip şova yönelik bir davranışla yalan söylemesine gerek yok. Kime suç duyurusunda bulunacaksa bulunsun. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı doğrultusunda eski tabelaları yerlerine yerleştiriyoruz. Bundan bile haberi yok."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.