Haberler

Fethiye'ye hücum

Tarih: 17 Ağustos 2007 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Cihan Oruçoğlu
Yabancılara mülk satışının 2003 yılında kabul edilmesinden sonra Alanya, Side gibi tatil kesimlerinde yabancı egemenliği gün geçtikçe artıyor. Özellikle Fethiye'de İngilizlerin hızla mülk edinmesi ve Fethiye'nin adeta 'küçük İngiltere' olması yurttaşları korkutuyor. Son olarak, Fethiye Karagözler Mahallesi'nde Kordon'un üst kısmında bulunan ve eski eser olarak koruma altına alınan tarihi bir evin, bölgede ikamet eden İngilizler tarafından 'zorla' alınmak istendiği iddia edildi.

Konu hakkında bilgi veren ev sahibi Türkzer Peker , yaklaşık 100 yıldır kendilerine ait olan evlerinin, kapı komşuları Charles Stuart Aikman tarafından ellerinden alınmak istendiğini savunarak süreci şöyle anlattı:

"Yabancılara Mülk Satışı Kanunu sonrasında İngilizler adeta Dalaman'dan Kaş'a dek olan bölgeyi istila ettiler. Önceleri halk bunlara karşıydı. Bence İngilizlere burada çeşitli kurumlar yardımcı oluyor."

Koruma Kurulu...
Aikman'ın ev satın aldıktan sonra kendi evlerini de almak istediğini iddia eden Peker, "Aikman evini benim evimin ön cephesini kapatacak şekilde genişletti. Muğla Tabiat Varlıkları ve Eski Eserleri Koruma Kurulu tarafından benim evim için, ' Bu anıt eski eser, evin önünün kapanmaması gerekir' denildi. Aldıkları karar doğrultusunda ' Civar parsellerde yapılaşmanın durdurulması ve kat adedinin muhafazası gerekiyor' kararı aldılar. Aikman bu kez evine kat çıkmak istedi, yapamayınca 'çatı yapma ruhsatı' aldı. Ancak çatı çok yüksek olduğundan ekipler çatıyı yıktı. Belediye gidince Aikman çatıyı yine yaptı. Yani adam yasaları hiçe sayıp inşaatı sürdürüyor" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.