Haberler

Toskana evleri dünya başkentlerinde satılacak

Tarih: 24 Ağustos 2007 Kaynak: Radikal
Emaar Properties Büyükçekmece'de inşa ettiği Toskana Vadisi Evleri'ni İstanbul'un yanı sıra New York, Londra ve Dubai'de satışa çıkaracak.

Dubai kökenli Emaar Poperties'ın Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden Cihan Kamer ve Hasan Doğan'la gerçekleştirdiği ortaklıktan doğan Emaar Türkiye'nin ilk projesi olan Büyükçekmece'deki 'Toskana Vadisi'nde ilk etap satışları 7 Eylül'de başlıyor. Evler, New York, Londra, İstanbul ve Dubai'de satışa çıkarılırken ilk etapta satışa sunulacak olan 174 evden 60 tanesinin ön satışının yapıldığı açıklandı.

Emaar Türkiye İcra Kurulu Başkanı Ozan Balaban, villaların metrekare satış fiyatının 1700 dolar artı KDV olduğunu söyledi. Emaar Türkiye olarak beş yılda 5 milyar dolar yatırım planları bulunduğunu belirten Balaban, "Toskana Vadisi Evleri'ni 700 milyon dolar yatırımla tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

Balaban, konutun yanı sıra alışveriş, iş merkezleri, hastane ve otelcilik gibi alanlara da yatırım plandıklarını açıkladı. Toskana Vadisi Evleri'nin, 7-9 Eylül'de başlayacak ilk etap satışları öncesinde bilgi veren Ozan Balaban, 2006 yılında dünya gayrimenkul pazarında, bir önceki yıla göre yüzde 33'lük artışla 700 milyar dolarlık işlem gerçekleştiğini vurguladı.

Balaban, ekonomideki son dalgalanmaların, ABD içindeki dinamiklerden kaynaklandığı ve gayrimenkul sektöründe gerilemeye neden olmayacağı düşüncesini taşıdığını belirterek, gayrimenkulde gelişmekte olan ülkeler arasında yıldızı parlayan ülkelerin Rusya ve Türkiye olduğunu dile getirdi. İstanbul'un Avrupa gayrimenkul piyasasında en çok büyüme vaat eden şehirler sıralamasında birinci olduğunu anlatan Ozan Balaban, Türkiye'de gayrimenkulde arz fazlası bulunduğunu, ancak farklılık yaratan ve temalı projelere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Konut sayısı arttı
Ozan Balaban, ilk başta 1 milyon 400 bin metrekare olarak planlanan, son genişletmelerin ardından 2 milyon metrekare arazi üzerine kurulacak olan Toskana Vadisi Evleri'nde, 550 olarak belirlenen konut sayısının 700'e çıkacağını ve tüm projenin üç yıl içinde bitirilmesini planladıklarını aktardı. Balaban, 395'den 940 metrekareye kadar sekiz farklı tipte villa inşa ettiklerini, ödemelerin yüzde 30 peşin, yüzde 70 teslimde gerçekleştirileceği bir kampanyaları bulunduğunu aktardı. Şu andaki mortgage yasasında bazı eksiklikler bulunduğunu ve yeni meclisin ek bir tutsat paketi çıkaracağı bilgisini aldıklarını belirten Balaban, "Bu paketten sonra tutsatın daha iyi oturacağını, istikrarlı ekonomiyle birlikte faizlerin de düşeceğini düşünüyoruz" görüşünü dile getirdi.

Soruları yanıtlayan Balaban, iki yıl içinde evlerin metrekare fiyatının 3 bin doları geçeceği düşüncesinde olduğunu aktardı. Balaban, "İstanbul çok önemli bir metropol, ama Tokyo, Londra gibi değil. İstanbul'un önümüzdeki 10-15 yılda çok daha gelişeceğine inanıyoruz" diyerek, Toskana Vadisi Evleri projesi sonrasında İzmir-Antalya kıyı şeridinde yeni projeler yapacaklarını söyledi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.