Haberler

Tasarım dünyası İstanbul’da buluşacak

Tarih: 27 Ağustos 2007 Kaynak: Akşam Yazan: Selin Özavcı
İstanbul, bu yaz çeşit çeşit konser ve festival kadar moda ve tasarım konularında da büyük organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en ünlü tasarımcılarını İstanbul’da buluşturacak olan İstanbul Tasarım Haftası da (İstanbul Design Week-IDW) bunun son örneği… 4-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek organizasyon, bu sene de İstanbul’u dünya çapında tasarım meraklılarının ilgi odağı haline getirecek gibi görünüyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek İstanbul Tasarım Haftası, 2005’ten beri dünyaca ünlü tasarımcıları, Türk tasarımının çağdaş yüzünü temsil eden firmaları ve bağımsız katılımcıları konuk ediyor.

Tasarım Tutkunları İçin
Endüstriyel tasarımdan modaya, grafikten takı tasarımına kadar birçok disiplinden yaratıcıları, üreticileri, genç yetenekleri ve tasarım tutkunlarını buluşturan IDW 2007 bu yıl, Patricia Urquiola, Li Edelkoort, Konstantin Grcic, Defne Koz, Hüseyin Çağlayan, Marco Susani ve Tucker Viemeister gibi tasarım dünyasının ünlü isimlerini ağırlayacak.

10 Eylül’e kadar seminerler, paneller, konferanslar ve çarpıcı sergilerle devam edecek olan Tasarım Haftası’nın bu seneki mekanı yine Balat’taki Eski Galata Köprüsü. Bir dönemin fenomeni olan eski köprünün tasarım haftası vesilesiyle yeniden hayat bulup canlanması da bir teselli sebebi olabilir gayet tabii! Balat semtinin rengine renk katacak olan organizasyondaki tasarım etkinlikleri ayrıca Haliç, Tarihi Yarımada ve şehir alanları olmak üzere üç noktada daha her gün saat 10.00-19.00 saatleri arasında takip edilebilecek.

İstanbul Tasarım Haftası ayrıca tasarım haftaları ve dünya çapında tasarım etkinliklerinin temsilcilerini de bir araya getirecek ve ‘yerel tasarım etkinlikleri nereye gidiyor’, ‘şehirler nasıl etkileşebilir’ gibi konularda tartışmalar düzenleyecek. Eski Galata Köprüsü’nün özel bir bölümü de Türkiye’den ve dünyadan tasarım öğrencilerine tahsis edilecek. Böylelikle bu alandaki genç ve yenilikçi isimleri yakından tanıma fırsatı bulacağız. Genç yeteneklerle stilini kanıtlamış profesyonellerin tasarımlarını bir arada görmeyi sağlayan ve İstanbul’un tasarım konusundaki markası olan etkinlik, eylül ayının en kayda değer organizasyonlarından biri olarak öne çıkacak.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.