Haberler

TOKİ'nin hedefi 500 bin konut

Tarih: 27 Ağustos 2007 Kaynak: Zaman
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş, son 4.5 yılda 280 bin konutun yapımına başladıklarını, gelecek dönemde hedeflerinin 500 bin konut rakamına ulaşmak olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Hamitler Mahallesi'nde yaptırılacak 948 konutluk projenin temeli düzenlenen törenle atıldı.

TOKİ Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş, törende yaptığı konuşmada, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile son derece uyumlu bir şekilde gerçekleştirdikleri çalışmayla bugün 948 konutun temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

''Toplu Konut İdaremiz 58. ve 59. hükümetimizin son 4.5 yılda yaptığı icraatlar içinde 280 bin konutun yapımına başlamıştır'' diyen Tıraş, bunlardan 140-150 bin konutun tamamlanma aşamasına geldiğini ifade etti.

Tıraş, Bursa'da da 550 milyon YTL'lik yatırım gerçekleştirdiklerini, yeni yatırımlar için Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve milletvekilleriyle birlikte çalışmalara başladıklarını kaydederek, şunları söyledi:

''Toplu Konut İdaresi olarak önümüzdeki dönem içerisinde özellikle alt gelir grubu konutlara, gecekondu dönüşümlerine, kentsel yenilemelere ağırlık vererek, hızlı bir şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz. Önümüzdeki dönem sonu itibariyle Toplu Konut İdaremizin hedeflemiş olduğu rakam 500 bin konuta ulaşmaktır. İnşallah bu rakama ulaşırız. Çünkü, geçtiğimiz dönemde 250 bin konut hedefimiz varken, 4.5 yılda, 2007 yılı sonu itibariyle 250 bini gerçekleştirmeyi düşünürken, 2007 yılının nisan ayında 280 bin konut rakamını yakalamış bulunmaktayız. Hazinemizin, maliyemizin kıymetli arazilerini değerlendirerek, bu tür projelerimizi finanse ederek, maliyeden ek bir kaynak almadan, kendi kaynağımızı üreterek, bu hizmetlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.''

"Bugün Hayallerin İlk Adımını Atıyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de Türkiye'nin, aydınlık geleceğine doğru adım adım ilerlediğini, artık Türkiye'de güven ve istikrarın hakim olduğunu bildirdi.

''Bizim siyasi anlayışımızın merkezinde insanı yaşatmak var'' diyen Şahin, yarınlara güzel hizmetler bırakmak için yaptıkları işlerde en iyi olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Şahin, Türkiye'de Cumhuriyet tarihi boyunca özlenen, yapılması beklenen, başlayıp bitmeyen projelerin bu dönemde hem de rekor sayılabilecek kısa sürelerde tamamlandığını anlatarak, ''Bunun kanıtı olarak Bursa'da yaptıklarımız en güzel örnektir. Bugün, Bursa'nın hızla artan nüfusuna en sağlıklı çözümü sunmak adına buradayız. Bugün, hayallerin gerçekleşmesinin ilk adımını atıyoruz'' dedi.

''Hamitler Toplu Konut Projesi''nin alışveriş merkezi, sosyal tesisleri, ilköğretimi, cami gibi sosyal donatı alanlarıyla Büyükşehir Belediyesi'nin farkını ortaya koyduğunu anlatan Şahin, hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından 948 konutluk projenin temeli, TOKİ Başkan Yardımcısı Tıraş, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, AK Parti Bursa Milletvekilleri tarafından atıldı.
Takip
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.