Haberler

Boğaziçi Köprüsü 29 yıl sonra yayalara açılıyor

Tarih: 27 Ağustos 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Yasin Kılıç
İstanbul'un eşsiz güzelliğini seyretmek isteyen vatandaşlar için Boğaziçi Köprüsü'nün yayalara açılması projesi hızla ilerliyor.

Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü proje 2008 yılı başında hayata geçirilecek. Köprünün turizm amaçlı yayalaştırma projesi kapsamında vatandaşlar İstanbul'un güzelliklerini köprüden doyasıya seyredebilecek.

Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, Boğaziçi Köprüsü'nün 2008 yılı başında yaya geçişlerine açılacağını kaydetti. Yayaların köprünün Ortaköy ayağının güney cephesinden yürüyüşe başlayacağını kaydeden Dost, "Köprüye çıkmak için 15 kişilik asansör kullanacağız. Yayalar, asansöre binmeden önce güvenlik için x-ray cihazlarından geçecek. Asansörler zeminde olduğu için fiziksel engelliler de rahatça köprüye çıkabilecek. Köprünün üzerinde belirlenen güzergâhta gidip, geri dönecekler. Ayrıca köprünün üzerinde bir fotoğrafçı bulunacak." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, haziran ayında yaptığı açıklamada, Boğaziçi Köprüsü'nü yaya trafiğine açmaya hazırlandıklarını, bunun turizm açısından dünyayı etkileyecek bir adım olduğunu söylemişti. Köprünün turizm amaçlı olarak yaya trafiğine açılması projesi için başlatılan çalışmalar hızla ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında köprü üzerine Ortaköy ayağından çıkılmasına karar verildi. Ortaköy'den 15 kişilik asansör ile vatandaşlar köprüye çıkabilecek. Köprüye çıkılacak asansör çalışması devam ediyor. Projede, Avrupa yakası ile Anadolu yakası arasındaki iki ayak arasındaki bin 74 metrelik mesafe gidilip gelinebilecek. Bu yürüyüşün en az yarım saat süreceği hesaplanıyor. Hava koşullarının elverişli olmadığı günlerde yürüyüş parkuru kapalı tutulacak.

1973 yılında trafiğe açılan İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde ilk yıllarda yaya vatandaşlar rahatlıkla gezebiliyordu. Açıldığı ilk yıllarda 1 liraya yayaların geçiş yapabildiği köprü, intihar olaylarının artması ve güvenlik sorunları sebebiyle 1979 yılında geçişlere kapatılmıştı. Köprü 29 yıl aradan sonra yeniden turizm amaçlı olarak yaya trafiğine açılacak. Köprünün geçiş ücreti henüz belirlenmedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.