Haberler

Kurtuluş’ta gecekondular yıkılıp havuzlu site yapılıyor

Tarih: 28 Ağustos 2007 Kaynak: Vatan Yazan: Nihal Yuvacan

Şehir içinde arazi bulma sıkıntısı ile firmalar kentsel dönüşüm alanlarına ağırlık veriyor.

Konutta şehiriçine dönüş trendi, merkezi semtlerde arsa bulmakta zorlanan inşaat firmalarını, kentsel dönüşüm projelerine el atmaya itiyor. Beyoğlu, Tarlabaşı, Kasımpaşa gibi şehrin göbeğindeki semtlerdeki yıkık bina ve gecekonduları yıkarak yeni proje üretmeyi planlayan bu firmalar arasına Ofton İnşaat da katıldı. Firma yaklaşık 30 milyon dolar yatırımla Kurtuluş’un ilk ve tek site ölçekli projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Elysium Cool adındaki proje, semti, içinde fitness center’dan sauna ve fin hamamına, açık ve kapalı yüzme havuzlarından çocuk oyun alanlarına, kuaför ve markete kadar geniş sosyal alanları bulunan ilk site yaşamı ile tanıştıracak.

7 bin 200 metrekare alanda 5 blokta inşa edilen 210 daireden oluşan Elysium Cool projesinin Satış ve Pazarlama Sorumlusu Onur Aytekin, “İnşaat firmaları özellikle Tarlabaşı, Kasımpaşa ve Hacıhüsrev’e odaklandı. Bu listeye Kurtuluş da katıldı. Semtteki ilk site projemiz harfiyat aşamasında” dedi.

Dörtte biri satıldı
Mayıs’ta satışına başlanan projenin dörtte biri sahiplerini buldu. 2008 Aralık’ta teslim edilecek projede, 12 farklı tipte daire bulunuyor. Projede Finansbank ile 300 aya varan ödeme imkanı da var. Şişli’de otopark sorunu yaşanırken, projede kapalı ve açık otopark imkanı var. 4 bin metrekaresi yeşil alana ayrılan projede 24 saat güvenlik sunuluyor.

Sinpaş’tan Ergün Polat’a firmalar dönüşüm peşinde
Tarlabaşı, Kasımpaşa ve Hacıhüsrev’in yanı sıra, Pendik, Tuzla, Kartal ve Maltepe sahili, Avcılar, Bağcılar, Eminönü, Kadıköy Emekevler, Kağıthane, E-5 ile Kurtköy arasındaki alan bölge ve Şişli Kuştepe, dönüşüm alanları içinde yer alıyor. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Dikmen Vadisi projesini teslim eden Aktürk’ün yanı sıra Ağaoğlu ve Sinpaş da İstanbul’da bu alanlarla ilgileniyor. Atapol markası ile konut üreten Ergün Polat İnşaat ise bu kapsamda Kasımpaşa’nın ilk site projesini inşa ediyor. Şerif Ali, Feriköy ve Çamlıca’da projeye başlayan Alice İnşaat da Üsküdar başta olmak üzere kentsel dönüşüm projeleriyle ilgileniyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.