Haberler

Metrobüs işi yarım yamalak

Tarih: 28 Ağustos 2007 Kaynak: Birgün Yazan: Boğaç Yüzgül, Lara Taşcıyan
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın, özellikle Cevizlibağ-Avcılar-Beylikdüzü trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete sokacağını taahhüt ettiği Metrobüs Projesi'nin, eksik güzergah ve özel araçları olmadan hizmte gireceği açıklandı. Daha önceden en geç Ağustos ayı basanda tam randımanlı olarak hizmete gireceği vaad edilmiş olan METROBUS'un, ödenek yetersizliği ve müteahit-taşeron firmanın eleman ekildiği yüzünden büyük aksaklıklara uğradığı ve bu nedenle sadece yarım güzergah ile çalışmaya başlayacağına dikkat çekildi. Buna göre, daha önce, transit olarak Cevizlibağ-incirli-Yenibosna-Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü hattında çalışacağı dile getirilmiş olan projenin, sadece gidiş yönünde ve Cevizlibağ-Yenibosna hattında hizmete girebileceği kaydedildi.

Araçlar Gelmeyebilir
Özel manyetik bir yol üzerinde, normal bir körüklü otobüsün üç katı yolcu kapasitesi ile taşıma sistemi vermesi planlanan Metrobüs'ün, söz konusu sisteme uygun olan ar açlarının Türkiye'ye gelmesinin gecikebileceği bizzat başkan Kadir Topbaş tarafından açıklandı. Topbaş, bu konuda ciddi aksaklıklar olduğunu dile gitirirken, "Ama istanbullu merak etmesin. Gerekirse, o yola normal otobüsleri koyar, transit çalıştırırız" demesi ise tepki ile karşılandı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.