Haberler

"Param var" diyen her ünlü bizden konut satın alamaz

Tarih: 29 Ağustos 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Şerif Erdikici
Folkart Yapı'nın Genel Müdürü Mesut Sancak, İzmir'e lüks konut ağır gelir diyenlerin yanıldığını söyleyerek, "Altı aylık satış hedefine iki hafta içinde ulaştık." dedi.

Folkart Narlıdere Evleri, altı aylık satış hedefine 13 günde ulaştı. Fiyatları 850 bin ile 1 milyon 600 bin Yeni Türk Lirası arasında değişen evlerin yanı sıra sekiz adet de 480 metrekare büyüklüğünde 2 milyon 200 bin YTL'lik dubleks katların bulunduğu lüks site için futbolcu ve sanatçılar sıraya girdi.

Saya Grup'a ait Folkart Yapı'nın Genel Müdürü Mesut Sancak, konutların rağbet görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ilginç bir değerlendirmede bulundu. Folkart'ta ev sahibi olmak için paranın yetmediğini ifade eden Sancak, "Bizim için önemli olan sitenin huzurudur. Huzuru bozacak medyatik bir sanatçı bile olsa satmamaya kararlıyız. Hatta buna benzer bir talebe olumsuz cevap verdik. Ev satın alacak kişinin toplum tarafından benimsenmiş muteber biri olup olmadığını tespit etmek için üç kişilik araştırma komisyonu kurduk. Komisyonun vize vermediği kişi parası olsa da bizden ev alamıyor." dedi.

Sancak'ın verdiği bilgilere göre konutlara ilgi gösterenlerin yüzde 40'ı, başta İstanbul olmak üzere Antalya, Ankara, Bursa gibi şehirlerden. Hatta Almanya, İtalya ve ABD'den yatırımcılar da ön görüşmeler yapıyor. Mesut Sancak, yabancıların yatırım maksadıyla aldığı evlerden inşaat bittiğinde yüzde 70'ten fazla kâr edeceklerini iddia etti. "Yaptığımız araştırmaya göre 20 bin İzmirli, bu tür konut alabilecek güce sahip. Yani biz daha yüzde 1'lerdeyiz, potansiyel büyük. Buraya gelip incelemede bulunan her 20 kişiden biri almaya karar veriyor, diğerleri de almak için gereken şartları oluşturmak için gayret sarf ediyor." diye konuştu. Sancak, projenin Türkiye'de metrekareye en çok para harcanan sitelerden biri olma özelliği taşıdığını anlatarak, şunları söyledi: "Mesela lüks inşaatta metrekarede 100 YTL harcanıyorsa, biz bu projede 250 YTL harcadık. Buna karşılık da 260 metrekare ev fiyatı, diğerlerine göre yüzde 20 daha pahalı. Yani iki katı bulan harcamaya karşılık satış fiyatı sadece yüzde 20 fazla. Bu da bir anlamda ucuzluğu getirecek, diğer evlerin fiyatları aşağı bile düşebilecek."

Sonuçta biz haklı çıktık
Folkart evlerini 27-30 Eylül tarihlerinde İstanbul'da CNR'de düzenlenecek emlak fuarında görücüye çıkarmaya hazırlanan şirket, İzmir Narlıdere'deki 168 konutun inşasına devam ediyor. Mavişehir'de de 22 kattan oluşan lüks konutların yer alacağı Konutkule'nin yapımına önümüzdeki günlerde başlayacak. Sancak, "Burada sonuçların bu kadar iyi olduğunu görünce, birkaç bölgede daha düşündüğümüz yatırımları hızlandırdık. Önümüzdeki ay sonunda üçüncü yatırımımızı açıklayacağız. İnşaat metrekaresi olarak Narlıdere'nin yüzde 50 büyüklüğünde bir projeyi duyuracağız. Önümüzdeki sene planladığımız bu yapıyı, talebin yüksekliği sebebiyle bu sene eylül ayına çekmeyi düşünüyoruz." dedi. İzmir'de en üst gelir grubuna hitap eden site olmadığını kaydeden Sancak, şehre böyle lüks konutların ağır geleceği iddiasının doğru olmadığını ispatladıklarını ve diğer müteahhitlerin cesaretlerini artırdıklarını kaydetti.

Orman havası ile teknoloji, sitede buluştu
Ödüllü mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan Folkart Narlıdere Evleri, konfor kavramına farklı bir boyut getiriyor. Evlerin dış cephesine yerleştirilen özel bölmelere yaklaşık 1.200 adet ağaç dikiliyor. Orta kısımda yer alan serinlik havuzları ise, mikroklimatik özellikleri sayesinde sıcak yaz günlerinde site içindeki ısıyı 5 dereceye kadar serinleterek gerçek bir orman duygusu uyandırıyor. Tamamı deniz manzaralı, ağaçlarla süslü özel formlu teraslarda jakuziler yer alıyor. Parmak iziyle daire giriş kapısı, telefonla açılabilen kapılar ve cep telefonundan sistem kontrolü gibi pek çok teknoloji de sitede kullanıldı.
Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.