Haberler

Duran: Çevreye zarar verecek hiçbir yatırıma izin vermeyiz

Tarih: 3 Eylül 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Salih Hamurcu
Bütün yatırımları çevreyi düşünerek yaptıklarını söyleyen Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran "İstanbul ve Ankara gibi Türkiye'nin en büyük iki metropolünün arasında, çevre değerlerini koruyan, yaşanabilir bir şehir hedefindeyiz." dedi.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, İstanbul ve Ankara gibi Türkiye'nin en büyük iki metropolünün arasında, çevre değerlerini koruyan, yaşanabilir bir şehir hedeflediklerini söyledi. Duran, bütün yatırımları çevreyi düşünerek yaptıklarını belirterek, "Yakın gelecekte AB şehirlerindeki standartları yakalayacağız." dedi. Başkan Duran yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak temiz ve sağlıklı hayat için çevre hizmetlerine büyük önem verdiklerini anlattı. Katı Atık Depolama Tesisi, Kent Park gibi önemli projeleri gündeme getirdiklerini kaydeden Duran, ağaçlandırma çalışmaları, bitkisel ve madeni atık yağların toplanması ile atık pillerin toplanması konusundaki hizmetleri aksatmadan devam ettirdiklerini vurguladı.

Bütün yatırımları çevreyi düşünerek yaptıklarını söyleyen Duran, "İstanbul ve Ankara gibi Türkiye'nin en büyük iki metropolünün arasında, çevre değerlerini koruyan, yaşanabilir bir şehir hedefindeyiz. Katı Atık Depolama Tesisi, Kent Park, Sakarya Nehri Doğal Park Alanı Projeleri, ağaçlandırma çalışmaları, bitkisel ve madeni atık yağlar ile atık pillerin toplanması konusundaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakın gelecekte AB şehirlerindeki standartları yakalayacağız." dedi.

Atık bitkisel ve madeni yağların toplanması, atık pillerin toplanması, gürültü kirliliğinin önlenmesi, ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları, kavşaklara çiçek dikim çalışmaları gibi çevre hizmetlerine devam ettiklerini ifade eden Duran, sağlıklı ve temiz çevre için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Bütün yatırımları çevreyi düşünerek yaptıklarını söyleyen Duran, çevre konusundaki titizliklerini şöyle anlattı: "İstanbul ve Ankara gibi iki metropolün arasında kalan bir iliz. Yatırımcılar ilimize akın akın geliyorlar. Büyük sanayi kuruluşları ilimizde yatırım yapmak istiyorlar. Fakat bizim önceliğimiz sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre. Çevreye zarar verecek hiçbir girişime müsaade etmeyiz. Bizim belediye olarak yaptığımız hizmetlerin temelini çevre hizmetleri oluşturuyor. Amacımız, yakın gelecekte AB şehirlerindeki standartları yakalamak. Belediyemiz bitkisel atık yağların geri kazanılmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 'Örnek Belediye' ilan edilmişti. Atık pillerin toplanması konusunda şehrin birçok yerine pil toplama kapları koyduk. Gürültü kirliliğinin önlenmesi konusunda da denetimleri aralıksız sürdürüyoruz."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.