Haberler

Gaziemir Trafiğine Büyük Neşter

Tarih: 3 Eylül 2007 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Kentin ana güzergahlarında kesintisiz ulaşımı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’de Sarnıç ve Tansaş kavşağı alt geçit yapım çalışmalarını başlattı. Böylece transit yol yeraltına alınarak, kent merkezi ile Aydın istikametinde kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak. İzmir’in ana güzergahlarında ulaşımı rahatlatıp kesintisiz trafik akışını sağlamak amacıyla projeler geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Akçay Caddesi’ndeki iki alt geçidin inşaatına başladı. Sarnıç ve Tansaş alt geçitlerinin yapım çalışmaları sırasında vatandaşların sıkıntı yaşamaması amacıyla, bölgede yeni trafik düzeni oluşturuldu. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) belirlediği yeni trafik düzeni ile birlikte başlayan alt geçit çalışmalarının 4 aşamada tamamlanacağı ve toplam 8 ay süreceği bildirildi.

Transit yol yer altına alınacak
Otoyol kavşağı ile Adnan Menderes Havaalanı arasındaki güzergahta inşa edilecek olan her iki alt geçit de, İzmir ve Aydın’a gidiş geliş yönlerinde mevcut yolun altında yer alacak. Aydın ve İzmir kent merkezi yönündeki geliş-gidişler iki şeritli olacak. Böylece transit yol yeraltına alınarak, kent merkezi ile Aydın istikametinde kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.

Yeraltı geçitlerinin üstünde ise Akçay Caddesi’nden karşıdan karşıya geçişler için kavşaklar ve yaya geçitleri oluşturulacak. Ayrıca caddenin her iki tarafında da iki şeritli yan yollar yapılacak. Gaziemir Tansaş Katlı Geçişi yaklaşık 680, Sarnıç Katlı Geçişi ise 750 metre uzunluğunda olacak. UKOME tarafından alınan ve alt geçitlerin yapım çalışmaları sırasında uygulanacak yeni trafik düzenlemesi ve bunlara ilişkin yapılan ön çalışmalar şöyle gerçekleştiriliyor:

Yeni trafik düzenine dikkat!
1. Aşama çalışma kapsamında Akçay Caddesi’nin Tansaş Kavşağı’nın bulunduğu Süleyman Sert Sokak ile 304 Sokak kesişimleri arasında kalan kısmı ile Sarnıç Kavşağı’nın bulunduğu 698 Sokak ile 696 Sokak arasında kalan kesimlerinin “İzmir’e geliş yönünden” 2 şeridin trafiğe kapatılması ve çalışma alanlarında gerekli düzenlemelerin yapılarak geçişin Aydın yönüne 2 şerit, İzmir yönüne 2 şerit olmak üzere 4 şeritten sağlanması.

Bu kararın uygulanabilmesi amacıyla, söz konusu sokaklar arasında kalan Akçay Caddesi’ndeki orta refüj kaldırılarak asfaltlama işlemleri yapıldı.

Alternatif güzergahlar
İzmir’den Aydın yönüne gidiş için sürücüler, Akçay Caddesi üzerinde ayrılmış 2 şeridin dışında, alternatif olarak Akçay Caddesi-Hasan Güven Caddesi-16 Sokak-11/2 Sokak (Mehmet Emin Gürkan Caddesi)-Atatürk Bulvarı-Akçay Caddesi güzergahı ile Akçay Caddesi-Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi (Betonyol)-Refik Cesur Caddesi-Etiler Caddesi-Atatürk Bulvarı-Akçay Caddesi güzergahlarını kullanabilecek.

İzmir’den gelişte Hasan Güven Caddesi-28/24 Sokak-Ev-Ka 7 Yolu üzerinden Uzundere Yolu ile otoyola ulaşan güzergah üzerinde gerekli iyileştirmeler yapılmış olup, İzmir-Otoyol bağlantısı bu hattan verilecek. İzmir’den Aydın’a gidiş yönüne alternatif olarak kullanılacak 11/2 Sokak ve Etiler Caddesi’nde trafik akımının düzenli olmasını sağlamak için, çalışmalar süresince çift taraflı park yasağı uygulanacak. Akçay Caddesi üzerindeki sinyalizasyon süreleri yeni trafik düzenine göre yeniden ayarlanacak.

Akçay Caddesi’nin iki çalışma alanı arasında kalan, Fevzi Pözüt Caddesi karşısına denk gelen kısmından, iki yönlü karşıya geçişler için refüjde açıklık yaratılacak ve bu noktada yaya geçişini sağlayan sinyalizasyon tesisi bu dönüşlere uygun duruma getirilecek. Aydın yönünden İzmir yönüne gelişte Akçay Caddesi üzerinde ayrılmış 2 şeridin dışında, alternatif olarak Akçay Caddesi-698 Sokak-692 Sokak ve devamı (DDY hattının her iki tarafında kalan ve Aydın Hat Boyu Caddesi olarak anılan) DDY’nin Akçay Caddesi tarafında kalan 692 Sokak-302 Sokak-Kahramanlar Caddesi ile yine DDY’nin Sarnıç tarafında kalan 315 Sokak-316 Sokak-351 Sokak-364 Sokak-362 sokakların kullanılması ve bu sokaklar üzerinde park yasağı uygulanarak Osman Yüksel Serdengeçti Caddesi’ne kadar düzenli trafik akımına hizmet verecek iyileştirmeler yapılacak.

698 Sokak ile 692 Sokak, Akçay Caddesi’nden giriş alacak şekilde Sarnıç Yolu’na kadar tek yönlü çalışacak ve bu kesim ağır taşıt girişine yasaklanacak. Aydın yönünden gelişte Kısıkköy kavşağında gerekli bilgilendirme yapılarak, İzmir Havaalanı yolunun kapalı olduğu ve bu yöne gidecek olanların Sarnıç Orman Yolu’nu kullanmayı tercih etmeleri konusunda uyarılar yapılacak. Gaziemir Belediyesi’nce Aydın Hatboyu Caddesi üzerinde cumartesi günleri kurulduğu belirtilen Halk Pazarı da, çalışmalar süresince kaldırılacak.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.