Haberler

Spor alanı alışveriş merkezi mi oluyor?

Tarih: 31 Ağustos 2007 Kaynak: Akşam
Antalya’da İmar planında semt spor alanı olarak planlanan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait arsanın 29 yıllığına kiralanıp, alışveriş merkezi inşa edilmek üzere ihaleye çıkartılmak için çalışma başlatıldığını bildiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Kemal Özgen, uygulamaya tepki gösterdi. Özgen, “Genç ve çocukların, evlerine yakın, serbestçe, ücretsiz kullanabileceği spor alanları, koşu parkları, sahaları ya da kapalı yüzme havuzları neredeyse yok gibidir. Bu tür kullanıma uygun ve kamu kurumlarına ait arsaların kira geliri için elden çıkarılması ayrı bir üzüntü kaynağıdır” diye konuştu.

İmkanlar Sınırlı
Kemal Özgen, şöyle devam etti: “Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce, şehrimizde daha önce semt spor alanı olarak planlanmış bir arsanın, alışveriş merkezi olmak üzere 29 yıllığına tahsisi veya kiralanması ihalesinin yapılacağını öğrendik. ATSO olarak şehir merkezinde kamu kurumlarına ait arsaların kullanımının, şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda planlanması gerektiğini, şehir merkezinde ticari işyeri enflasyonundan kaçınılması gerektiğini, şehir merkezindeki hipermarketlerin aşırı trafik yükü yarattığını bugüne kadar açıkladık. Buna rağmen, kamu kurumları eliyle şehir merkezinde hipermarket-alışveriş merkezi yoğunluğunun artırılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Antalya’da yüzbinlerce genç ve çocuğa sunulan spor imkanları son derece sınırlıdır. Buna rağmen, bu tür kullanıma uygun ve kamu kurumlarına ait arsaların kira geliri için elden çıkarılması üzüntü kaynağıdır.”
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.