Haberler

Cennet Koyu'na tekneler çöp bırakıyor

Tarih: 31 Ağustos 2007 Kaynak: CNN Türk
Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan ve doğal güzelliğiyle ünlü Cennet Koyu, günübirlik teknelerden atılan ve tatilcilerin bıraktığı çöpler nedeniyle kirlendi.

Türkiye Yeşilleri Genel Sözcüsü Bilge Contepe'ye göre, Cennet Koyu doğal görünümü ile Türkiye'nin en güzel koylarından biri.

Balık çiftliklerinin yıllarca Cennet Koyu'nda faaliyet gösterdiğini ve koyun kirlenmesine neden olduğunu savunan Contepe, büyük mücadeleler sonucu balık çiftliklerinin bu bölgeden kaldırıldığını söyledi.

Balık çiftliklerinin kaldırılmasının ardından bölgeye çok sayıda tatilcinin günübirlik teknelerle geldiğini belirten Contepe, "Koyu ziyaret eden teknelerden atılan ve tatilcilerin bıraktığı çöpler Cennet Koyu'nda büyük kirliliğe yol açıyor. Balık çiftliklerinden geriye kalan barakalarda bulunan çeşitli malzemeler, rüzgarın etkisiyle koyda toplanarak çevre kirliliği yaratıyor" dedi.

Bölgenin bir an önce temizlenmesi ve bir daha kirlenmemesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğine işaret eden Contepe, vatandaşları Cennet Koyu'nu temiz tutmaları yönünde uyardı.

Contepe, belediyenin de Cennet Koyu'na çöp konteyneri yerleştirmesi gerektiğini ifade ederek, "Burası kamuya ait bir alan. Bu nedenle bir çok tatilci burayı ziyaret ediyor. Ancak koyda bir tek tuvalet bile yok. Buraya tuvalet yapılmalı. Balık çiftliklerinden arta kalan baraka ve iskeleler kaldırılmalı. Bölge derhal denetim altına alınmalı ve bekçi konulmalı. Belediye her gün çöp konteyneri göndererek çöpleri toplatmalı. Piknikçilerin mangal yakmak için ateş yakmaları da engellenmeli" dedi.

Cennet Koyu'nun doğal park olması gerektiğini vurgulayan Contepe, "Eğer doğal park olursa buraya belli bir bütçe ayrılır ve bu bütçe ile gerekli düzenlemeler yapılır" diye konuştu.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.