Haberler

Reptile Koleksiyonu’na Tasarımın Oskarı Ödülü

Tarih: 6 Eylül 2007


Türkiye’nin önde gelen endüstriyel tasarımcısı Can Yalman tarafından Kale Grubu’nun markası Çanakkale Seramik&Kalebodur için tasarlanan Reptile koleksiyonu, tasarım dünyasının oskarı olarak kabul edilen Annual Design Review / Yıllık Tasarım İncelemesi Yarışması’nda ödüle değer görüldü. Amerika’nın önde gelen tasarım dergisi ID DESIGN Magazine tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Annual Design Review Yarışması’ndan kazandığı ödülle birlikte Reptile koleksiyonu, 2006 - 2007 döneminde üçüncü ödülün sahibi oldu.

Dünyanın her yerinden katılımın gerçekleştiği Annual Design Review Yarışması; ambalaj, tüketici ürünleri, grafik, ekipman, mekan, kavram ve mobilya - dekorasyon kategorilerinde düzenlendi. Jüri üyeleri her kategoride “Kategorinin En İyisi”, “Tasarım Üstünlüğü” ve “Mansiyon Ödülü” olmak üzere üç ödülün sahiplerini seçti. Yarışmaya, 9 ülke katıldı.

Ödüle Doymayan Koleksiyon: Reptile
Amerika'nın en köklü ve geniş çaplı tasarım yarışmalarından biri olan Annual Design Review Yarışması’nın Mobilya - Dekorasyon kategorisinde ödüle değer görülen Reptile koleksiyonu, dünyanın en büyük seramik üreticilerinden biri olan Kaleseramik firması tarafından 2006 yılının ikinci yarısında üretildi. Kaleseramik, bu ödülle dünyadaki üretim liderliğini, uluslararası arenada bir kez daha tasarım alanına taşımış oldu. Bu ödülle birlikte Can Yalman tarafından Çanakkale Seramik&Kalebodur tarafından tasarlanan Reptile koleksiyonu, 2006 / 2007 döneminde üç büyük ödülün sahibi oldu. Bu ödüller sırasıyla; ETMK Tasarımla Kazananlar Ödülü, ELLE DECOR Uluslararası EDIDA Ödülü ve son olarak da Annual Design Review oldu.

Reptile için Jüri Üyeleri Ne Dediler?
Yarışmayı Dave Alhadeff, John Dunnigan ve Matilda McQuaid’den oluşan 3 kişilik seçkin jüri inceledi. Jüri üyelerinden John Dunnigan, ürünlerin dinlendirici bir sadelikte olduğunu belirtirken, tercihlerini şöyle belirtti: “Tasarım ne kadar çok farklı şeyden etkilendiyse, biz o tasarımı o kadar çok beğendik.” Jüri üyesi Matilda McQuaid ise “Bu seramiklere, sürüngen fobisi olanları yatıştırmak için, gözyaşı ya da çakıl ismini bile verebilirlermiş. Çakışan düzenler ve genel dokunun birleştirilmesi olarak bu seramikler odanın görünümünü tamamen değiştirecektir” dedi.
Takvim
<<Mart 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.