Haberler

Aka Yapı, çatı-cephe malzemeleri tesisini 2008'de açıyor

Tarih: 5 Eylül 2007 Kaynak: Dünya
Aka Yapı Malzemeleri Pazarlama İnşaat San. Tic. Limited Şirketi, temelleri geçtiğimiz haziran ayında atılan tesisini 2008 başında üretime geçirmeyi planlıyor. Çatı-cephe kaplama malzemeleri, giydirme cepheler, metal konstrüksiyon, metal kenet çatı üretilecek olan tesis, 8 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 15 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olacak.

Tesislerinde trapez çekme hattı, poliüretan hattı, giydirme cephe hattı ve bunların aksesuarlarının yapımı için gerekli makinelerin yer alacağını belirten Aka Yapı Şirket Müdürü Metin Kalınoğlu, eylül ayında fabrika inşaatının bitmesini beklediklerini söyledi. Daha sonra makinelerin gelmeye başlayacağını bildiren Kalınoğlu, şöyle konuştu: "Makinelerin da gelmesinin ardından, 2008 başında üretime geçmeyi hedefliyoruz. 3,5-4 milyon Euro civarında maliyeti olacak yatırımımız tam kapasite çalışmaya başladığında yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlıyor olacağız. İlk etapta yılda 1 milyon 500 bin metrekare panel üretmeyi planlıyoruz" dedi.

Ytong ve Kale Kapı satış bayiliği, Winsa üretici bayiliği ile cam balkon sistemleri üreticiliğini sürdüren firmalarının Türkiye genelinde yılda 500 bin metrekare panel montajı da gerçekleştirdiklerini belirterek, "Üretimde kullanacağımız makineler en son teknoloji ürünü olacak. Üretim, kesintisiz hatlarda ve çok az enerji harcayarak gerçekleştirilecek. Sıfıra yakın çevre kirliliği yaratacağız. Makineler dahil, yatırımımızın tamamını özkaynaklarla gerçekleştiriliyoruz, hiçbir finans kuruluşundan kredi kullanmadık" dedi.

İstanbul'a bağımlılık azalacak
Aka Yapı'nın söz konusu tesisinin faaliyete geçmesiyle birlikte, sektörde İstanbul'a olan bağımlılığın azalacağını ve lojistik masraflarının düşeceğini ifade eden Kalınoğlu, "Eskişehir'de istihdam yaratacağız ve sektörde harcanan paranın bir kısmı Eskişehir'de kalacak. Türkiye genelinde bayilikler de açmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Fabrika binasının dış görünümüne de gerekli özeni göstereceklerini kaydeden Kalınoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin ekimde bitecek olan yeni binasının da giydirme cephesini yapıyoruz. Özel temperli camların kullanıldığı giydirme cephe çok dikkat çekecek. Orada iddialı bir iş gerçekleştiriyoruz ve aynı estetiği kendi fabrikamızda da hayata geçireceğiz. İşimizi, mimariye ve estetiğe de özen göstererek yapma gayretindeyiz."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.