Haberler

Dere yatağına imar izni talebi tartışma yarattı

Tarih: 6 Eylül 2007 Kaynak: NTVMSNBC
Atatürk Havalimanı’nın yanındaki ağaçlandırma alanı ve dere yatağı olarak görünen arazi için Çağ Öğretim İşletmeleri’nin imar talebinde bulunması tartışmalara yol açtı.

CHP İstanbul İl Başkanı, uygulamayı şaibeli olarak nitelendiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise iddialara karşı çıktı.

Atatürk Havalimanı yakınlarındaki 114.5 dönümlük arazinin 30 dönümü Çağ Öğretim İşletmeleri tarafından, 201 bin YTL’ye 49 yıllığına kiralandı.

İşletmenin talebi üzerine 114.5 dönümlük arazi İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İmar Komisyonu’nun onayından geçerse imara açılacak.

Ağaçlandırma alanı ve dere yatağı olarak görünen arazinin imara açılma girişimi CHP’nin tepkisini çekti. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul’da planlı bir imar uygulamasının olmadığını belirtiyor:
“İstanbul’un imar planı, İstanbul’un imar ihtiyacına göre yapılmıyor, yandaşların talebine göre yapılıyor. Ana hatları oluşmamış, ulaşım hatları oluşmamış bir imar yükleniyor İstanbul’un üzerine.”

Tekin, sözkonusu arazinin eşit şartlar oluşmadan imara açılmasının planlandığını söylüyor: “Bir kere siz o araziyi kiraya verecekseniz, imar durumunu da çıkarmak istiyorsanız, imar durumunu bitirirsiniz sonra kime kiraya verecekseniz verirsiniz. Buna da bir çok iş adamı katılır, eşit şartlar oluşur.”

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise kimseye rant sağlama durumunun olmadığını belirtti: “Araziyi tahsis alan kişiler bir imar talebinde bulunmuş. Meclis bunu değerlendirecektir. Burada tapu devri yapılıp tapudan dolayı bir rant sağlama olayı yoktur. Çünkü arazi milletin malıdır. Meclis gerekli değerlendirmeyi yapar.”

Sözkonusu arazi ile ilgili 60 dönümlük irtifak hakkı bulunan İstanbul Sanayi Odası, uzun zamandır imar izni talep etmiş fakat imar için gerekli olan izin verilmemişti.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.