Haberler

Ortalık fena karıştı!

Tarih: 6 Eylül 2007 Kaynak: Olay Yazan: Devrimde Gürler
İnşaat mühendisleri Odası`nda ortalık bu kez hakikaten fena karıştı.

Şube Başkanı Adem Özdemir Danışma Kurulu`nu topladı ve Kurul`dan Ekrem Algül`ün adaylığı çıktı.

Ardından bu durumun kamuoyuyla paylaşılması amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi ve Algül`ün yanında yer alındı. Ve şimdi...

TMMOB Yönetim Kurulu adına dün bir basın açıklaması yapıldı. Açıklama metninin altında isim olmadığı için bu metnin yönetimdeki hangi kesimi yahut ne kadarını temsil ettiğine dair bir bilgi de yok.

Ancak açıklama aynen şöyle; `4 Eylül 2007 tarihinde düzenlenen basın toplantısında sayın Ekrem Algül, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanlığı`na aday olduğunu açıklamıştır.

Adaylık açıklaması ile ilgili yazılı basında yer alan haber ve köşe yazılarında sayın Ekrem Algül `Yönetim ve Danışma Kurulu`nun oybirliği ile belirlediği aday` olarak tanıtılmıştır. Bu ifadelerin gerçeği yansıtmadığı, kendisi Oda Yönetimimizin ortak kararıyla aday olarak gösterilmediği gibi, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim ve Danışma Kurulu`nun aday belirleme amaçlı böyle bir toplantısı da olmamıştır.

Sayın Algül`ün ve kendisini destekleyen değerli meslektaşlarımızın tamamen kendi girişimleri ile gerçekleştirilen basın toplantısında İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri`nin de hazır bulunduğu bilgisi de doğru olmayıp, Oda Yönetimimizin gıyabında böyle bir desteğin varlığı belirtilerek açıklama yapılmış olması da
üzüntü vericidir.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanlığına ve Yönetimine aday olan ve olacak her meslektaşımıza şimdiden başarılar diler, demokratik geleneklere ve Oda`mızın saygınlığına yakışır bir seçim süreci yaşanacağından kimsenin kuşku duymaması gerektiğini belirterek, kamuoyunu en doğru şekilde bilgilendirmeyi görev biliriz.`

Şimdi... Bu açıklama metni açıkça gösteriyor ki, İMO`da sadece Çalışma Grubu bölünmemiş, aynı zamanda yönetim de bölünmüş. Zira; Danışma Kurulu`nun yapılmadığı yönündeki iddia çok da gerçeği yansıtmıyor. En azından başlangıç ve bitişi itibariyle bizzat takip ettiğim, birden fazla kaynaktan doğrulattığım bir toplantının yapılmadığı iddiasına katılmak olası değil.

O toplantının şeklini yahut katılımını eleştirmek başka, o toplantıyı danışma kurulu toplantısı olarak tanımamak başka.
Üstelik; Algül`ün adaylığının açıklandığı toplantıda yönetimin neden katılmadığını sormuş ve karşılığında; `Bu yönetimin görevi değil, yönetim bu yarışta kimseye taraf da değil ama danışma kurulunu toplama görevi şube başkanı olarak bana verilmişti` demişti Adem Özdemir. Dolayısıyla o toplantıya zaten yönetimi temsilen birilerinin katılmasının mümkün olmadığını anlatmıştı.

Aslına bakarsanız bütün bu yaşananlar, uzun süredir bastırılmaya çalışılmış kimi ayrışmaların patlaması. Zira; Bugüne kadar İMO içinde de elbette gelgitler yaşanırdı ama birileri ağabeylik misyonuyla duruma müdahale eder ve sular durulurdu.

Şimdi o sular, durultulamayacak kadar kabarmış ve yıkıcı dalgalar haline gelmiş vaziyette.

O nedenledir ki, artık gözümüzün önünde yaşanır oldu bu anlaşılmaz çekişme...

Hepsi bu aslında.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.