Haberler

Anadolu Kulübü Kütüphane Oluyor

Tarih: 6 Eylül 2007 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak semtindeki eski Anadolu Kulübü binasını kütüphaneye dönüştürerek Kültürpark Kütüphanesi’ndeki çoğu İngilizce 38 bin kitabı buraya taşıyacak. Boşalan bina ise engelli merkezine dönüştürülecek. Uzun yıllar Anadolu Kulübü olarak işlevini sürdüren Alsancak’taki tarihi bina, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek, büyük bir kütüphane olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. Bu kapsamda, Kültürpark’ta Açıkhava Tiyatrosu’nun altındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait kütüphane buraya taşınacak.

Kültürpark’ta 1994 yılında kurulan sözkonusu kütüphanede, her konuyla ilgili İngilizce ve Türkçe yayınlar bulunuyor. Yaklaşık 33 bin İngilizce ve 5 bin Türkçe eserin bulunduğu kütüphaneden araştırmacılar ve öğrencilerin yanısıra, Türkiye’de yaşayan yabancılar da faydalanıyor. Üyelik ücretinin alınmadığı kütüphanedeki eserler, üyelere ödünç olarak da verilebiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşınma işleminin tamamlanmasının ardından, Kültürpark’taki mevcut kütüphanenin yerini yeniden düzenleyerek engelli merkezine dönüştürecek. Eski Anadolu Kulübü’nde çalışmaları yakından takip eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, binaya giderek projeyle ilgili bilgi aldı. Projenin İzmirliler için önemine değinen Başkan Kocaoğlu, restorasyon ve düzenleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından binaya işlev kazandırılacağını ve eski Anadolu Kulübü’nün kentin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını belirtti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.