Haberler

Dubai Kuleleri'ne itiraz reddedildi

Tarih: 7 Eylül 2007 Kaynak: Milliyet
Dubai Kuleleri'nin yapılacağı eski İETT arazisinin Sama Dubai Gayrimenkul A.Ş'ye satışının iptal edilmesiyle ilgili Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası'nın açtığı dava reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün yaptığı açıklamada, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ile İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin, eski İETT arazisi ile ilgili olarak İstanbul 7. İdare Mahkemesi'ne açtıkları davanın reddedildiği bildirildi.

Şişli Mecidiyeköy ile Kâğıthane taşınmazların arsa satışı yoluyla ihale edilmesine ilişkin işlemin iptali istemiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesine karşı açılan davada mahkeme, davacı meslek kuruluşlarının 'ehliyetlerinin bulunmadığı' sonuç ve kanaatine varıldığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski İETT arazisini ihaleyle satışa çıkartmış ve araziyi Sama Dubai Gayrimenkul A.Ş. 705 milyon dolara satın almıştı.

Ancak Sama Dubai, ihale bedelini süresi dolmasına parayı ödememiş, belediyeden, açılmış olan davalar sonuçlanıncaya kadar süre istemişti.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhcu ise mahkemenin, ihalenin iptaliyle ilgili açılan davayı reddettiğini, arsanın imar planlarının iptali için açtıkları davanın devam ettiğini söyledi. Arsanın imar planlarının iptaliyle ilgili davada bilirkişi incelemesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Muhcu, "Mahkeme, ihalenin iptaliyle ilgili açtığımız davaya odamız ihalede taraf olmadığı için reddetti. Bu usül yönünden bir karar. İmar planlarının iptali için açtığımız diğer dava sürüyor" dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.