Haberler

Uğur Mumcu Derneği'ni yıktılar

Tarih: 7 Eylül 2007 Kaynak: Cumhuriyet
Kartal Uğur Mumcu Mahallesi'nde bulunan Uğur Mumcu Mahallesi Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği (UMDER) binası dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılarak kullanılamaz hale getirildi. Üç ay önce yıkım tebligatının geldiğini belirten derneğin eski başkanı Satılmış Torun, belediyenin açıklamasına göre binanın yerine 84 daireli konut kompleksi yapılacağını söyledi.

Torun, belediyenin dernek binasının boşaltılması ile ilgili tebligatından sonra yetkililerle görüşüp kendilerine yer gösterilmesini istediklerini ancak bugüne dek hep oyalandıklarını anlattı. Torun, " Mahalleyi, çevre alanlarını korumak için çalıştık. Mahalle insanlarına Atatürk ilke ve inkılaplarını anlatmaya çalıştık. Bu kapsamda birçok yazar, aydın getirttik, söyleşiler yaptık" diye konuştu.

UMDER Başkanı Zekeriya Dede ise " Uğur Mumcu halkı adına rezalettir. Koskaca Büyükşehir Belediyesi bir tane bina veremiyorsa yapacak bir şey yok. Büyükşehir'den Gecekondu Şube Müdürü telefonlarıma bile çıkmadı. Hatta bir yetkili ' yeşil arazi bulun binanınızı oraya yapın, görmezden geleceğiz' diye teklifte bile bulundu. Birçok yer bulduk götürdük, ancak Büyükşehir incelemedi bile" dedi. Derneğin ilk yıllarında su bağlanması için bile "Uğur Mumcu" adını değiştirmesi koşulunun öne sürüldüğüne dikkat çeken Dede, "Kendilerinden olmayanları öteki olarak nitelendiriyorlar" diyerek yetkilileri suçladı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.