Haberler

Turizm betonlaşma kurbanı

Tarih: 11 Eylül 2007 Kaynak: Birgün
Ekonomiye katkısı nedeniyle "bacasız fabrika" olarak adlandırılan turizm, doğal güzellikleriyle ün kazanan merkezlerdeki çarpık yapılaşma nedeniyle tehdit altında. Deniz kıyılarının turizm yatırımlarına tahsis edilmesi, tarım alanlarının imara açılmasının ardından turizmin başkenti olarak kabul edilen Antalya, betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubu Başkanı Recep Esengil, "İmar Kanunu'nun yerel yönetimlere verdiği yetki, Antalya'da hiçbir yerde olmayan şekilde imar planları dışında yüzde 100, yüzde 200'lere varan ilave ek yapı alanlarını ortaya çıkardı" dedi.

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, Türkiye'ye daha fazla turist çekebilmek amacı ile Antalya sahillerinde kamu mülkiyetinde bulunan orman ve hazine arazilerinin turizm alanı ve turizm merkezleri ilan edilerek yatırımcılara tahsis edildiğini ileri sürdü. Mimarlar Odası Alanya Temsilcisi Burhan Taneri de Alanya'daki betonlaşmanın turizme önemli zararlar verdiğini ileri sürdü. Betonlaşmanın yapılaşmadan değil çarpık yapılaşmadan kaynaklandığını belirtti.

Mavi Tur Bitebilir
Mimarlar Odası Bodrum Temsilcisi Bülent Bardak ise turizm kenti Bodrum'un yoğun konut talebine karşı korunmasız olduğunu söyledi. Bodrum Ticaret Odası (BTO) Yat İmalatı Meslek Komitesi Başkanı Arif Yılmaz, da mavi yolculuk güzergahında yer alan koylardan 41'inin aşırı ve plansız yapılaşma nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini belirterek, mavi yolculuğun tehlike altında olduğuna dikkat çekti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.