Haberler

Han Yapı, 5 yeni projenin çalışmalarına başladı

Tarih: 13 Eylül 2007 Kaynak: Sabah Yazan: Menekşe Ataselim
Geçtiğimiz yıl ilk projesi olan Beylikdüzü'ndeki İsthanbul Evleri ile gündeme gelen Han Yapı Gayrimenkul, şimdi 5 yeni projenin daha hazırlık çalışmalarına başladı.

Beylikdüzü'nde inşa edilen İsthanbul Evleri projesinin sahibi Han Yapı, bir yıl aradan sonra yeni projeler için düğmeye bastı. Ortakları arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, İHKİB (İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) Başkanı ve Damat Tween markalarının sahibi Süleyman Orakçıoğlu'nun bulunduğu Han Yapı Gayrimenkul, her yıl 3 yeni proje hedefi koydu. Zekeriyaköy'de bir lüks konut projesi planlayan şirketin önceliği ise Bodrum. Han Yapı'nın Genel Müdürü Ertuğ Yaşar, Bodrum projesine bu yıl bitmeden başlamayı düşündüklerini belirterek, arsa için prensip anlaşmasının imzalandığını söyledi.

İstanbul City Otel gelecek
"Beş yeni proje hedefinden 2007'de birine başlayabilirsek mutlu olacağız; bu sayı ikiye çıkarsa kendimizi başarılı sayacağız" diyen Yaşar, Han Yapı'nın diğer projelerini şöyle anlattı: "Planlar arasında iki konut projesi var; Bodrum ve Zekeriyaköy'de. Bir de tabii alışveriş merkezi işine yönelmek istiyoruz. Ortakları arasında bu kadar çok perakendeci olan bir grubun inşaat işi ile ilgilenip de alışveriş merkezi yapmaması tuhaf olurdu. Bu projelerden birini Güneşli'de hayata geçireceğiz. Diğer alışveriş merkezi ise Beylikdüzü'nde inşa edilecek. O lokasyonun doyma noktasında olduğu görüşü hakim olsa da ben doğru projenin iş yapacağına ve diğerlerinin silineceğine inanıyorum. Biz de doğru bir iş yapacağız." Beşinci projenin bir otel olacağını dile getiren Yaşar, isminin de büyük ihtimalle İstanbul City olacağını kaydetti. Yaşar, otel ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi: "Elimizde bir arazi var. Ortaklarımızdan birine ait. Ancak orada yapılabilecek otel 4 yıldızlı ve belli bir büyüklükte olabilir. Aklımızdaki şey ise arazinin yanındaki diğer parsellerle birlikte tüm adayı satın alıp 5 yıldızlı büyük bir projeye imza atmak. Henüz karar vermedik."

Topbaş ile görüşüyoruz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları ile de yakından ilgili olduklarını ifade eden Yaşar, "İBB Başkanı Kadir Topbaş ile sürekli görüşüyoruz. Bu konuda çok istekliyiz. İstanbul'da 21 ada kentsel dönüşüme gidecek ancak şu ana kadar bunun yalnız biri ihaleye çıktı. Geri kalan işlerle ilgilenip kentsel dönüşüme katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

'Lüksün ötesinde evler yapmakla ilgileniyoruz'
Ertuğ Yaşar, Han Yapı'nın en fazla ilgilendiği alanlardan birinin de lüks yatırımlar olduğunu ifade etti. Turkeyluxury.com internet sitesini satın alarak bununla ilgili adımı attıklarını söyleyen Yaşar, "Lüksün ötesinde evler yapmakla ilgileniyoruz. Özel tasarım aksesuar ve mobilyaların yer aldığı, hayallerin ötesinde değerlendirecek işler üretme isteğindeyiz" dedi. "Şu anda Türkiye'nin sosyal dokusuna uygun olmamakla birlikte gelecekte yaşlı evleri de üretmemiz söz konusu olabilir" diyen Yaşar, Darüşşafaka tarzı bu tip projelere yurtdışından, özellikle de İskandinav ülkelerinden ciddi talep olduğunu kaydetti.

'Ön satışla proje finanse etme devri sona ermiştir'
Yaşar, projelerin finansman kaynakları ile ilgili öngörülerde de bulundu. Bugüne dek maketten satışlarla finanse edilen konut projeleri için şirketlerin bundan sonra farklı modeller bulması gerektiğine değinen Yaşar, "Ön satışla proje finanse etme devri bana göre bitmiştir" dedi. Türkiye'nin konut projeleri açısından daha az prim yapan bir döneme girdiğine işaret eden Yaşar, projelerin bundan sonra yüzde 30-40'lara varan oranda prim yapmasının zorlaştığını belirtti. Yaşar, "Artık evi alıktan sonra satarken iki katı para kazanmak daha zor olacak. Çok hareketli bir dönem vardı fakat bu geride kaldı. Artık konut projelerinin yüzde 30'lara, 40'lara varan oranlarda prim yapması pek beklenmemeli" diye konuştu.

İngiliz şirketten ortaklık teklifi geldi
Han Yapı, yabancı ortaklık kurma çalışmaları da yapıyor. Genel Müdür Ertuğ Yaşar, şirketin yurtdışından bir firma ile ortaklık kurma yolunda adımlar attığını kaydederek şöyle konuştu: "Proje finansmanları için yurtdışından ortak veya kaynak temin edebiliriz. Bu konuyla ilgili olarak 2 hafta sonra İngiltere'den bir yatırımcı grupla görüşme yapacağız. Bu bir yatırım grubu fakat şu anda isimlerini söylemem doğru olmaz." Han Yapı'nın ortaklı projeler için kendi içinde de farklı şirketler kurabileceğini dile getiren Yaşar, "Proje bazlı şirketleşebiliriz. Çatı yine Han Yapı Gayrimenkul olur, ancak diyelim ki Ataşehir'de bir proje var; oradaki işi yapan şirket Ataşehir A.Ş olabilir. Satış işini de tamamen dışarıya, profesyonel bir yönetime vermeyi planlıyoruz" dedi. Yaşar, Han Yapı'nın gelecek planları arasında bir gayrimenkul yatırım ortaklığı kurma fikri olduğunu da kaydetti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.