Haberler

"Alışveriş kasabası kuruyoruz yurtdışından müşteri çekeceğiz"

Tarih: 11 Ekim 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Zeliş Yıldıral
Ünlü markaların seri sonu ürünleri için Amerika'ya veya Avrupa'ya gitmeye gerek kalmadı. Türkiye'nin en büyük ucuz alışveriş merkezi yakında İstanbul Pendik'te açılıyor.

Bir kasaba tarzında inşa edilen merkezin içinde 700 yataklı otel, 5 bin kişilik fuar alanı, yapay göl, Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle inşa edilen bedesten tarzı kapalıçarşı, hayvanat bahçesi ve at çiftliği bulunacak. 250 dönüm arsa üzerine kurulan Viaport'u 30 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle Pendik Belediyesi'nden kiralayan Bayraktar İnşaat, 100 milyon dolarlık alışveriş kasabasının ilk etabını Nisan 2008'de bitirmeyi planlıyor. Otel ve mağazaları işletmek için uluslararası firmaların sıraya girdiğini belirten Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Bayraktar, "Dev markaları bir merkezde toplayarak, Anadolu yakasının İstinye Park'ı olacağız." dedi. Türkiye'de son yıllarda sayıları giderek artan alışveriş merkezleri (AVM) sayesinde yerli markalar, büyük mağaza sayılarına ulaştı. Bu nedenle firmaların elinde bol miktarda seri sonu ürün kalıyor. Şirketler, ürünlerini değerlendirecekleri outlet mağazalara ihtiyaç duyuyor.

'Yurtdışından tur bekliyoruz'
Bu alandaki açığı fark eden Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Coşkun Bayraktar, "İstanbul'a değişik bir projeyle giriyoruz." diye konuştu. Pendik-Kurtköy bölgesinde Türkiye'nin en büyük outletini inşa etmeye hazırlanan şirket, Anadolu yakasının da en büyük 5 yıldızlı otelini yapacak. TEM otoyolu üzerinde, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 3 km mesafede yer alan kasabadaki her bir mağazanın özel mimarisi olacak. Müşterilerin bazı sokaklarda dolaşırken kendilerini Milano'da hissedeceklerini belirten Coşkun Bayraktar, en üst düzeyde markaların bulunacağını söyledi. Alışveriş merkezi ve cadde mağazacılığının bir araya geldiği mekanda, 10 sinema salonu, 2 bin 500 araçlık otopark, dünya mutfağının sergilendiği 6 büyük restoran ile 12 küçük fast food tarzı mekan da bulunacak. Ortalama 3 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. 2008'in sonunda da 5 bin kişilik kongre, 700 yataklı 5 yıldızlı otelin yer alacağı ikinci etap tamamlanacak.

Mağazaları dev binaların içine gömmektense bir cadde üzerinde ve en fazla iki katlı yapılar şeklinde tasarlanan merkez, alışveriş turizminin de canlanmasını sağlayacak. Yerli ve yabancı turistlerin uğramadan gitmediği Kapalıçarşı'nın bir benzerini Viaport'a yaptıklarını açıklayan Coşkun Bayraktar, burada halı atölyeleri ve yöresel el sanatlarının yer alacağını dile getiriyor. Bedesten'in mimarisi için Nevşehir'den taş ve taş ustaları getirildi. Coşkun Bayraktar, Türkiye'nin bu sayede dünyanın moda ve cazibe merkezi haline geleceğini kaydediyor. Bu amaçla yurtdışından Pendik'e alışveriş turları da düzenlenebileceğini ifade ediyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.