Haberler

Havaray geliyor

Tarih: 11 Ekim 2007 Kaynak: Türkiye
2008 yatırım programına alınan havaray, Şişhane-Okmeydanı hattına yapılacak. Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yıl gerçekleştireceği ulaşım yatırımları arasına havaray sistemini de aldı. Yatırım programına göre, Türkiye’nin ilk havaray sistemi Beyoğlu ilçesinde Şişhane ile Okmeydanı arasında yapılacak. Havaray, Beyoğlu’nda İstanbul Metrosu’nun Şişhane İstasyonu’ndan başlayıp Kasımpaşa üzerinden Kulaksız’a, oradan da Okmeydanı Cemal Kamacı Spor Kompleksi’ne ulaşacak. Yaklaşık 3,5 kilometre uzunluğundaki havaray, toplam 300 milyon YTL’ye mal olacak ve 3 yılda bitirilecek.

Ulaşıma büyük yatırım
Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul bugün megapollar gibi trafik problemi yaşayan kentlerden biri. Ulaşım meselesini çözme adına büyük yatırımlar yapıyoruz. Bu çalışmalardan biri de havaray olacak. Ayrıca, Sefaköy-Halkalı arasında, Maltepe-Başıbüyük arasında, Sütlüce Kongre Merkezi’nden Kültür Vadisi’ne havaray kurmak amacıyla etüt çalışmalarımız var” dedi. Metrobüs, hafif raylı sistemler ve metro çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Topbaş, “Cemal Kamacı Spor Kompleksi’nin yakınına da aktarma istasyonu koymayı düşünüyoruz. Oradaki parkın altına otopark düşüncemiz var. Vatandaş E-5 ten gelerek aracını orada bırakacak, havarayla Şişhane’ye Karaköy’e, buradan da tarihi yarımadaya gidecek. Aracını tarihi kent içine sokmayacak. En çok araç trafiğinin yoğun olduğu yerlerden biri Piyalepaşa ve Kasımpaşa istikameti. Böylece orada kente yoğun girişi de engellemiş olacağız” şeklinde konuştu.

Swissotel’de gazetecilere iftar yemeği veren Başkan Topbaş, geçen yıl yüzde 59 düzeyinde olan barajlardaki su seviyesinin şu anda yüzde 12 seviyesinde bulunduğunu ve bu kaynağın “Kasım sonuna kadar İstanbul’u götüreceğini” söyledi.

İki aylık suyumuz kaldı
Daha önce açıkladıkları gibi 20 Ekim’de Melen suyunun İstanbul’a geleceğini belirten Topbaş, “Melen projesinde son bir kilometreye girildi. Artık finişe doğru geliyoruz. Bulgaristan’ın Rezve deresinden İstanbul’a su getirme çalışmalarını başlattık. Melen suyu İstanbul’un su ihtiyacının 3’te 1’ini karşılayacak. Rezve deresinden de yaklaşık günde 375 bin metre küp su gelecek. İkisi İstanbul’un su ihtiyacının yüzde 50’sine karşılık geliyor. Hiç yağmur yağmazsa, her iki projeden de İstanbul’a su gelmeye başlasa dahi İstanbullular su tüketimini yarı yarıya indirmek mecburiyetinde. İndirmezsek hep beraber susuz kalırız” diye konuştu.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.