Haberler

Sulukuleli derdini Avrupa'da anlatacak

Tarih: 12 Ekim 2007 Kaynak: Fehim Genç, Milliyet

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılacak yerler listesinde olan Sulukule sakinleri, Avrupa Parlamentosu'nda 8 Kasım'da düzenlenecek olan konferansta sorunlarını dile getirecek.

Fatih Belediyesi sınırları içinde yer alan Sulukule Mahallesi'nin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi tartışmalarına Avrupa Parlamentosu da dahil oldu. Yeşiller Partisi, Sulukule'nin ele alınacağı yarım günlük bir konferans düzenledi.
Brüksel'de 8 Kasım'da yapılacak konferansın konusu da "Kentsel Dönüşüm Projeleri Karşısında İstanbul - Tarihi Yarımadadaki Sulukule Roman Mahallesi Örneği" olarak belirlendi.

Türkiye - AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'in konuşmasıyla başlayacak konferansta ilk sözü Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir alacak. Demir, "Fatih Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi"ni anlatacak. Konferansta daha sonra sırasıyla Mimar Korhan Gümüş ve Fener - Balat Rehabilitasyon Projesi Başkanı Luis Mezzano da konuşacak.

Büyük kentlerdeki sağlıksız mahalleleri "Sıhhileştirmeyi" amaçlayan Nisan 2006 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla yıkımı için yeşil ışık yakılan mahallelerden Sulukule'nin sakinleri seslerini Avrupa Parlamentosu'nda konferansla duyurmaya çalışacak.

Nüfus nasıl korunacak?
Sulukule temsilcileri konferansta, Türkiye'de azınlıkların varlığını tehdit eden kentsel dönüşüm sürecine bağlı yer değiştirmelere karşı nüfusların korunması meselesini gündeme taşıyacaklar.

Ulaşılabilir Yaşam Derneği Başkanı Hacer Foggo "Sulukule Mahallesi'nin Sosyal Kimliği"ni, Sulukule Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Pündük, "Sulukule Roman Nüfusunun Talepleri"ni dile getirecek.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.