Haberler

Mydonose sağlam ama hesap başka

Tarih: 16 Ekim 2007 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Ergün Çolakoğlu
Gül ailesinin nikahını gerçekleştirdiği İstanbul Gösteri Merkezi'yle ilgili "3 bin davetliyi Allah korudu" haberi, Gösteri Merkezi yönetimince yalanlandı. Mustafa Özbey, Doğan Grubu'nun farklı hesapları olduğunu söyledi. Eski adı Mydonose Showland olan bina, el değiştirdikten sonra İstanbul Gösteri Merkezi adıyla hizmet vermeye başladı.

Hürriyet gazetesinin dünkü manşetinde yer alan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül'ün nikahının kıyıldığı İstanbul Gösteri Merkezi ile ilgili haber, kurum yöneticileri tarafından tepkiyle karşılandı. Eski adıyla Mydonose Showland olan binanın yeni sahibi İstanbul Gösteri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özbey, haberde dile getirilen iddiaları yalanladı. Özbey, iddiaların saldırı amaçlı olduğunu belirterek, "İspat edemezlerlerse bu ülkeyi terk edecekler" dedi.

İstedikleri Mimarı Getirsinler
Türkçe Olimpiyatları'nın da sözkonusu binada yapıldığını hatırlatan Özbey, "120 kadar holding ve bankanın üst düzey toplantıları, özel ve yabancı konuklar hep burada ağırlanır. Bu haber, buraya alışveriş merkezi yapmak isteyen grupların bir oyunu. Birebir herkes hakkında dava açıyorum. Bunun hesabını verecekler. Burası zaten mahkemelik ve dava sürüyor. Dava sürecinde olan bir yerin adının karıştığı haber yapılamaz ki. Mahkeme heyetini etkilemeye de çalışıyorlar. İspat etsinler ben burayı kendim yıkarım. İstedikler mimarı, mühendisi getirsinler" diye konuştu.

Sorunlu Olması İmkansız
Genel Koordinatör Erhan Gülnar da, turizm belgesi alan bir yapının teknik analizlerinin sorunlu olmasının imkansız olacağını belirterek, "İstanbul Teknik Üniversitesi'nden bir öğretim görevlisinden alınan bir tavsiye yazısına rapor muamelesi yapıldı. Bu yazı elden ele dolaştıkça böyle saçma bir şekilde kullanıldı" dedi.

Afet durumunda 5 bin kişilik hastane olacak
Hilton'u da veriyorlardı bunlara ama işte medya engel oldu. Su yüzüne çıktı. Ama bunların devri bitti. Hükümet bu konuda çok titiz ve net. Devlet bana yık dese dakika durmam ama doğrusunu yaptıklarını bilirim. Burada 70 aile ekmek yiyor. Özel günlerde 150'yi buluyor. Nikahın kıyıldığı sırada Hürriyet gazetesi yazarı Enis Berberoğlu da davetliler arasındaydı. Kendi yazarını da mı ölüme yolladı? Kızılay afet durumunda burayı 5 bin kişilik hastane yapmak üzere bilgi verdi bize. Sağlam olmayan bir yere Kızılay bu kadar önem verir mi? Şimdi buraya bir alışveriş merkezi yapılmak isteniyor. Uluslararası bir alış merkezi planı var kafalarında. Ve herşey bir yana gelip de bana 'burasını bana sat' demediler. Gelsin anlaşalım, ama bunların niyeti kötü.

Merkezimiz en az Haliç Köprüsü kadar sağlam
Binayla ilgili rapor niteliği taşımayan yazılar, çadırı Mustafa bey almadan önce de vardı. Şimdi popüler bir mekan olunca bazı çevrelerin gözüne battı. Madem tehlike var ve bunu Hürriyet gazetesi tespit etti, o kadar önemli misafiri tehlikeye neden attılar. Ulaşamayacakları kimse yok mu ki Hürriyet gazetesinin. Nikah tarihi çeşitli nedenlerle defalarca iptal oldu; ama yer hiç değişmedi. Bunu nasıl açıklayacaklar. Haliç Köprüsü ne kadar dayanıklıysa bu çadır da o kadar dayanıklıdır. Kimsenin endişesi olmasın. Dünya standartlarında 100 yıl dayanabilecek kalitede çelik kullanıldı. 9 senede nasıl yıkılacak bu çadır? Gerçekten haklı olduklarına inanıyorlarsa bu iddiayı teknik olarak kanıtlamak zorundalar.

Habere göre çadırda ne ruhsat var ne iskan
Hürriyet Gazetesi'nin dünkü manşetinde yer alan '3 Bin Davetliyi Allah Korudu' başlıklı ha-berde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra ile Mehmet Sarımermer'in düğününün kaçak ve yapı güvenliği tartışılan bir çadırda yapıldığı ve düğüne katılan 3 bin civarındaki davetlinin de hayati tehlike altında olduğu ileri sürülmüştü. Gazetenin birinci sayfasına manşet olan haberde ayrıca düğün için tutulan İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi Çadırı'nın ruhsatsız ve iskansız olduğu, mühürlendiği, belediye ile çadırın işletmecisi Mustafa Özbey'in de mahkemelik olduğu iddiaları yer almıştı. Bir zamanlar 'Mydonose Showland' olarak sükse yapan ve İDTM A.Ş. tarafından CNR Holding'e kiralanan, sonra da CNR Holding tarafından Reysaş'a 'çadır yapması ve işletmesi için kiralanan' söz konusu alan, uzun süredir tüm taraflar arasında mahkemelik. CNR Holding İDTM A.Ş'den kiralayıp ve Reysaş'a kiraya verdiği Çadır'dan uzun süredir kira alamıyor. CNR Holding'in alacağının 2 milyon doları aştığı ve mahkemenin devam ettiği bildiriliyor. CNR Holding'in muhatap bulamamasının nedeni ise çadırın Reysaş tarafından üçüncü bir şahısa satılması. Üçüncü şahıs Mustafa Özbey'in çadırı aldıktan sonra CNR'a kira ödememesi gerektiğine hükmettiği ve çadırın bulunduğu alanı da satın almak için harekete geçtiği bildiriliyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.