Haberler

Tabakhanelerde tarihi dönüşüm

Tarih: 16 Ekim 2007 Kaynak: Yeni Şafak
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 'Tabakhaneler' olarak adlandırılan eski dericiler bölgesi için hazırladığı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni mülk sahiplerine tanıttı. Dericiler bölgesinde payı olan mülk sahipleri, projenin Bursa adına sevindirici olduğunu belirterek Başkan Şahin'e teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, eski dericiler bölgesi için hazırladığı kentsel dönüşüm projesini mülk sahiplerine tanıttı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, ıağdaş ve marka bir kent olma yolunda başlattığı kentsel dönüşüm projelerine bir yenisini daha ekliyor. Şehir içinden taşınması ve yeni bir çehreye kavuşturulması yıllardır konuşulan Sıcak Su mevkiindeki dericiler bölgesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi ile hayat buluyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 180 dönümlük bir alanı kapsayan bölgede büyük pay sahiplerine uygulanması planlanan proje hakkında bilgi verdi. Tarihi, sanayisi, tarımı, termal turizmiyle Bursa'nın dünyada rastlanan ender güzellikteki şehirlerden biri olduğuna işaret eden Şahin, “Bursa'nın güzelliğine güzellik katarak, sahip olduğu değerini artırmaya çalışıyoruz. Bursa'da yıllardır yaşanan sıkıntıların çözümünü ve konuşulan projelerin birçoğunu ya başlattık, ya da planladık. Dericiler bölgesi ise kentin yükselen bu imajına ters dşşen bir manzaraya sahip. 2005 yılında kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen dericiler bölgesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün çağdaş, modern ve yüksek prestijli bir dönüşüm projesi hazırlandı. Projenin Bursa'ya yakışacağı gibi mülk sahiplerini de mutlu edecek" dedi. Hazırlanan projeyle ilgili detaylı bilgiler de veren Şahin, bölgede bir tane 5 yıldızlı otel, ticaret merkezi ve yaklaşık 600 konut yapılmasının planlandığını kaydetti. Mülk sahiplerinin de bu projede hak sahibi olacaklarını ve kesinlikle mağdur edilmeyeceklerinin altını çizen Şahin, mülk sahiplerinin arsa büyüklükleri nispetinde proje dahilinde hayata geıirilecek konut ya da ticaret alanlarına sahip olacaklarını belirtti. Yarışmalı ihale ile gerçekleştirilecek proje çerçevesinde 36 işyeri 246 konut sözleşmesinin yapılmasının hedeflendiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, “İlk etapla büyük pay sahipleri ile bir araya geldik. Daha sonra bölgede konut ya da arsa sahibi olan diğer vatandaşlarımızla da buluşup projemizi anlatacağız. Hedefimiz herkesin üzerinde mutabakata vardığı bir kentsel dönüşümle yola çıkmak. Mutabakat sağlandığında 22 Ekim'den sonra tüm mülk sahiplerine sözleşme yapmak için çağrılarda bulunacağız. Anlaşmaların yapılmasıyla dönüşümşün startını vermiş olacağız" diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.