Haberler

Ankara’yı bekleyen ulaşım tehlikesi

Tarih: 16 Ekim 2007 Kaynak: Evrensel Yazan: Müge Tuzcuoğlu
Ankara’nın modern kent anlayışıyla değil geleneksel yaklaşımla yönetilmesi ulaşım tehlikesini getiriyor.

Ulaşım uzmanı Mete Orer’in, başkent Ankara’nın yolları, kavşakları, toplu taşımı, trafiği, yolların aydınlatması gibi konular üzerine yaptığı değerlendirmelere göre; belediyeler hizmette sınıfta kalıyor. Ankara’nın modern bir kent yerine “geleneksel yaklaşım” ile yönetildiğini vurgulayan Orer, daha az yatırım ile kalıcı ve olumlu işler yapılabileceğini düşünüyor.

Orer’in, kent üzerine değerlendirmeleri, İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından broşür olarak basıldı. Broşürde, genel bir tablo çizen Orer, Ankara’daki ulaşım ve trafik sorunlarını anlatmak için ciltler dolusu kitaplar yazılabileceğini belirtiyor.

Ulaşımın bir hizmet olduğunun altını çizen Orer, ulaşımın, elverişli olması gerektiğini aktarıyor. Ankara’da ise “geleneksel yaklaşımın” kabul edildiğini belirten Orer, bütün modern kentlerde daha değişik yaklaşımların uygulandığını hatırlatıyor. Orer’e göre, Ankara’daki en önemli hata, yaya yerine araçlara yönelik çözümlerin gündeme getirilmesi. Böylece mevcut yol ağında kapasiteyi ve güvenliği artıracak önlemlerin alınması yerine yollar genişletiliyor ve bu yaklaşım doğal olarak maliyetleri artırıyor. Orer, bu geleneksel yaklaşımın en önemli sonuçlarından biri olarak da alınan hatalı kararlardan dönüşün mümkün olmamasını gösteriyor. Örnek olarak da Esenboğa yolunun tamamen sökülerek yerine “garip” bir yol yapıldığını belirtiyor.

Raylı sistem sakat
Ankara’da yapımları devam eden üç hattaki raylı sistemin, kimi eksiklikleri bulunduğuna değinen Orer, özellikle ODTÜ, Bilkent ve Hacettepe üniversiteleri mevkiinde bulunan Çayyolu doğrultusuna yapılan raylı sistemin, bu üniversite yerleşkelerinden geçirilmemesinin yanlış olduğu görüşünde. Yenimahalle metro hattının Batıkent’ten Eryaman’a doğru uzatılmasının zaman ve mekan açısından yanlış olacağını dile getirirken, Keçiören hattının da Kızılay’ın yanındaki alanlara doğru yönelmesinin doğru olacağını bildiriyor.

Orer, karayolları hakkında ise ciltler dolusu eleştiri yazılabileceğine dikkat çekerek, bunun tek nedeninin kentlerde uygulanması gereken “dur/kalk” şeklindeki trafik yönetiminin terk edilmesi olduğuna işaret ediyor. İşletmeye alınan kavşakların çok ciddi kapasite ve güvenlik sorunları çıkardığına vurgu yapan Orer, “Ancak kavşakta kapasite azalmasından etkilenecek miktarda trafik akımı bulunmadığından bu tür sorunlar fazla miktarda gözlenmemektedir. Bu tür hatalar ilerideki yıllarda kendini gösterecektir” uyarısında bulunuyor.

Karla mücadele
Orer, günlük yol bakım işlemleri normal koşullarda yürütülemezken, bunlara kar ve buz yönünden oluşacak sorunlar da eklenince kış aylarının belli günlerinde karayollarının karabasana dönüşmesinin kimseyi şaşırtmaması gerektiğini bildiriyor. Orer, asfalt kaplamalarının yağmur suyu ve kar gibi etmenlerin uzaklaştırılmasında sorun yaratacağı ve trafik güvenliğini azaltacağını kaydederek, suyun donmasını önlemek için yola enine ve boyuna eğim vermek gerektiğini bildiriyor.

Başkentteki işaretlemelerin ise artık ciddiyetsizliğe ulaştığına dikkati çeken Orer, işaretlemelerin “yasaya karşı hile” olarak tanımlanabileceğinin de altını çiziyor.

Belediyenin önündeki görevler
- Kentsel yol ağı, ilgili Türk standardı çerçevesinde hiyerarşik olarak listelenmelidir.

- Trafik akımlarının kuramsal olarak yüzde 80 oranındaki bölümünü taşıyan ana şebeke hem enkesit hem de kavşaklar yönünden uzman kişilerce yeniden tasarlanmalıdır. Trafik akımları, hızla büyüyen kentlerde neredeyse her sene önemli oranda değiştiğinden bu tasarım aralarda yeniden uzmanlarca gözden geçirilmelidir.

- Acil durum planı yapılmalıdır. Bu plan; deprem ve diğer afet koşullarını, kar yağışı ve buzlanma halini, özel durumların oluşması halini içermelidir. Böylece görevliler olayların başlamasından önce gereken önlemleri almaya başlamalıdır. Örneğin kar yağışı bekleniyorsa “kar acil durum” cadde ve sokaklarında park eden taşıtlar yerinden kaldırılmalıdır. Bu husus yollara konulacak “karlı havalarda park edilmez” işaretleriyle bildirilmeli ve Ankaralılar da çok önceden uyarılmalıdır.

- Kar ve buz mücadelesi özel bilgi ve deneyim ister. Kar fazla yağmışsa taşınması bile sorunlar yaratır. Sürekli buzlu kalma ise kentsel altyapıda ek sorunlar ortaya çıkarır. Rotatif kar kaldırma makinesi alındığında kar özel olarak toplansa bile taşıma boyları uzun olacağından kamyonları boşaltmak sorun olacaktır.

- Kimyasalların kullanılması da ayrı bir teknolojidir. Üretici firmalara göre değil kentin çıkarlarına uygun malzeme kullanılmalıdır.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.