Haberler

Kaz Dağları'nda hektar başına 5 bin YTL

Tarih: 17 Ekim 2007 Kaynak: CNN Türk
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kaz Dağları'ndaki altın arama çalışmalarına tepki gösterilmesini eleştirdi, kesilen ağaçlar için hektar başına 5 bin YTL alındığını söyledi.

TBMM kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, "Kaz Dağları ile ilgili maalesef çok yanlış şeyler ifade ediliyor. Orada şu anda siyanür kullanılmıyor. Arama ruhsatı başka birşey, işletme ruhsatı başka şey. Verilen arama ruhsatı ve aramada arazide sadece sondaj yapılıyor" dedi.

Türkiye'de siyanürün çok az bir kısmının madencilikte kullanıldığını söyleyen Güler, ağaçların ise madencilik için değil, iş makinelerinin geçmesi için kesildiğini kaydetti.

Güler, "Ağaçlar için de hektar başına 5 bin YTL para alınıyor" diye konuştu.

Türkiye'de diğer madenler söz konusu olunca bir şeyin olmadığını ama altın söz konusu olunca gündeme geldiğini ifade eden Güler, "Bölgede şu anda aramalar yapılıyor. Eğer altın bulunursa işletme ruhsatı alınacak. Sadece bizden değil neredeyse tüm kurumlardan, yerel yönetimlerden de izin alınıyor. Olay farklı yansıtılıyor. Konu altın olunca daha farklı bir davranışla karşılaşıyoruz. Ayrıca milli park olan yerlerde hiçbir şey yapılamaz" dedi.

"Altın konusunda zenginliklerin çıkarılmasını istemeyenler var" diye konuşan Güler, "Hiçbir konuda altına gösterilen hassasiyet gösterilmedi. İş altın olunca bir başka mekanizma işliyor" diye konuştu.

Güler, bu konuda çözüm bulacaklarını ve altını çevreye zarar vermeden çıkaracaklarını öne sürdü.

Bir gazetecinin "Irak'a yapılacak olası bir harekat karşısında elektrik kesilecek mi?" sorusuna da Güler, "Elektriği Irak'a veriyoruz. İfadeedildiği gibi ucuza da vermiyoruz. Elektrik verirken de tüm kurum ve kuruluşların görüşünü alıyoruz" yanıtını verdi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.