Haberler

Temelli’ye yeni dinlenme alanı

Tarih: 17 Ekim 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Metin Özdemir
Başkan Türkoğlu, "Göl ve çevresi 700 bin YTL’lik harcama yapılarak başkentin önemli bir dinlenme alanına dönüştürüldü" dedi.

Polatlı İlçesi’ne bağlı Temelli Beldesi’nde göl ve rekreasyon alanında yaz dönemi çalışmaları sona erdi. 700 bin YTL harcanarak yapılan düzenlemeler sonucu göl çevresi, başkentin önemli bir dinlenme alanına dönüştü. Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu, "Göl ve çevresinde önemli düzenlemeler yaptık. Özellikle içinde bulunduğumuz sonbaharda gölün vermiş olduğu hava bir başka oluyor, başkentliler bu havayı mutlaka teneffüs etmeliler" dedi.

Neler Yapıldı
Türkoğlu, yaz dönemi boyunca yapılan çalışmaları özetledi. Buna göre 700 bin YTL harcanarak gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında seyir kulesi, 70 adet kamelya, iskele, yürüyüş yolu, spor sahası, fitnees alanı, asfaltlama, fayton hizmeti, ağaçlandırma, yağmurlama sulama sistemi yapıldı. Gölün bir bölümü ise çitle çevrildi.

Avlanmak İsteyenler
Belediye Başkan Türkoğlu, özellikle hafta sonlarında başkentten yoğun ziyaretçi akını olduğunu söyledi. Bununla birlikte beldedeki vatandaşların da vakit geçirmek, eğlenmek ve dinlenmek amacıyla göl çevresini tercih ettiğini söyleyen Türkoğlu balık avlamayı sevenler için de ideal bir yer oluşturduklarını belirtti.

Doğal Yaşama Önem Veriyoruz
BaŞkan Alaattin Türkoğlu, "Ziyaretçilerimizin piknik yapabilmelerinin dışında doğal yaşamı da canlandırmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede büyük bir kümes yaptık ve kümes hayvanları besliyoruz. Balıkçıl kuşların rahatlıkla barınabildiği bir alan oldu. Gölde çevre düzenlemesinin yanı sıra doğal yaşama önem veriyoruz" dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.