Haberler

İş dünyası, TOKİ'nin sanayi siteleri kurmasından memnun

Tarih: 17 Ekim 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Adem Elitok
Son zamanlarda gündeme gelen Toplu Konut İdaresi'nin sanayi siteleri kurma projesini olumlu bulan Bursa Rumelili Yönetici İşadamları ve Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, projenin gerçekleşmesi durumunda yatırımların artacağını söyledi.

Bursa'da sanayicilerin en büyük sıkıntısının arsa bulmak olduğunu dile getiren Varlık, TOKİ'nin bu işe el atmasının girişimciliği teşvik edeceğine değindi. Bursa'da yatırım yapmak isteyen yüzlerce işadamı olduğunu vurgulayan Varlık, "Fakat yatırımcının gözü daha baştan korkuyor. Arsa bulacak, inşaatını yapacak. Bütün bunlar çok zor süreçler. Eğer devlet bu konuda sanayiciye destek çıkarsa, çok büyük iş imkânları ortaya çıkar." dedi. Göçmen nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Bursa'dan Balkan ülkelerine uçak seferlerinin başlaması gerektiğini belirten Varlık, bunun ihracata artı değer sağlayacağını hatırlattı. Özellikle işadamları için zamanın çok kıymetli olduğuna değinen Varlık, yolcu sıkıntısının da yaşanmayacağını savundu. Bursa'da yapılan çalışmalarla ulaşım konusunda önemli mesafeler alındığını anlatan Varlık, "Örneğin feribot seferlerinin başlaması bizim işlerimizi daha çabuk yürütmemize yardımcı oldu. Bunun gibi Üsküp ve Sofya'ya yapılacak uçak seferleri de işlerimizi kolaylaştıracaktır." dedi. Balkanlara yapılması düşünülen uçak seferlerinin ihracatın artmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Varlık, bunun yeni iş kapıları açacağını ifade etti.
Takip
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.