Haberler

Limak, yatırım için gün sayıyor

Tarih: 19 Ekim 2007
Limak Grubu, Sabiha Gökçen Havaalanı Projesi'nin yer teslimi için Savunma Sanayi Müşteşarlığı'na (SSM) başvurulmadığı yönünde basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Proje şartname gereği Yüksek Planlama Kurulu onayının verilmesinin ardından, SSM'nin firmamızı imzaya davet etmesi beklenmektedir. Limak Grubu en kısa zamanda yatırımlara başlamak arzusundadır" denildi.

Limak Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, " Sabiha Gökçen Havaalanı yeni Dış Hatlar Terminal Binası ve Mütemmimleri Projesi'nin yap-işlet-devret modeli çerçevesinde yapımı ihalesinin 9 Temmuz 2007'de Savunma Sanayii Müşteşarlığı tarafından basına açık bir şekilde düzenlendiği, ihale sonucunda Limak-GMR-MAHB Ortak Girişim Grubu'nun 1 milyar 932 milyon Euro teklif bedeli ile en yüksek teklifi verdiği" ifade edilerek, "İhale sonucu öncelikle SSM'nin onayına sunulmuş ve ilgili onayın alınmasını takiben ikinci aşama olarak SSM tarafından uygulama sözleşmesini paraflamak üzere davet edilen Ortak Girişim Grubu 24 Temmuz 2007'de SSM huzurunda hazır bulunarak sözleşmeyi paraflamıştır " görüşüne yer verildi.

Açıklamada, yap-işlet-devret modeli olarak düzenlenen ihalenin doğası gereği taraflarca paraflanan Uygulama Sözleşmesi Yüksek Planlama Kurulu'nun onayına sunulduğu anımsatılarak, 24 Temmuz 2007'den itibaren bu sürecin başladığı ve halen devam ettiği belirtilerek, şöyle denildi: "Yüksek Planlama Kurulu'nun onayının alınmasını takiben daha önce paraflanan sözleşme SSM ve Ortak Girişim tarafından imzalanacak ve akabinde Ortak Girişim Grubu'na şer teslimi yapılabilecektir. Limak, Türkiye'nin önde gelen firmalarından birisi olarak kuruluşundan itibaren yurtiçi ve yurtdışında sözleşme bedeli yaklaşık 4 milyar ABD doları tutarında birçok projeyi başarıyla tamamlamış, birçok stratejik projeyi de halihazırda başarıyla yürütmektedir. Limak-GMR-MAHB Ortak Girişim Grubu, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın zorlu ihale sürecinde de rekor bir fiyat vererek tüm rakiplerini geride bırakmıştır. Ortak Girişim Grubu kendi finansmanıyla yıllık 10 milyon yolcu kapasiteli 170 ihale apron eklenecektir. Ayrıca alanda 60 odalı bir havaalanı oteli, yeni sağlayan hidrant sistemi de yeniden inşa edilecektir. Limak-GMR-MAHB Ortak Girişim Grubu proje ile ilgili olarak tüm hazırlıklarını başlatmış, proje ile ilgili ekiplerini oluşturmuş, halen 100 kişiyi aşkın geniş bir teknik kadro ile çalışmalarını hızla devam ettirmekte olup en kısa zamanda yatırıma başlamak arzusundadır."
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.