Haberler

"İzmir'i ancak EXPO projesi sıçratır"

Tarih: 19 Ekim 2007 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Nihat Delibaşı
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in ufku olmayan, vizyonsuz yöneticiler nedeniyle zaman kaybettiğini söyledi. İzmir'de delice fikirleri olan ve bunları uygulayabilecek yöneticilere ihtiyaç olduğunu belirten Demirtaş, 2009 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylık gibi bir düşünce taşımadığını vurguladı. Demirtaş, şu anki Büyükşehir belediyesi binasının da yıkılıp yerine yeşil alan yapılması gerektiğini dile getirdi.

Demirtaş, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) 25. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında İzmir Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, "DEÜ'nün 25. yılında İzmir'in gelecek 25 yılına bakış" konulu bir konferans verdi.

Geleceği konuştu
Geleceğin İzmir'ini hayata geçirebilmek için tüm İzmirlilere görev düştüğünü ve önümüzdeki yerel seçimlerde kenti bilen, iyi bir belediye başkanı seçilmesi çağrısında bulunan Demirtaş, yine iddialı mesajlar verdi. İzmir'in üzerinde tozu kaldıracak ve eski günlerine kavuşturacak projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Demirtaş, bir kentin geleceğini şekillendirebilmesi için öncelikle stratejik bir planının olması gerektiğini vurguladı. İTO olarak 1992'de yönetime geldikten sonra İzmir için 1992-2007 stratejik planı oluşturduklarını söyledi. Demirtaş, "15 yılllık bir plan öngördük. Bize göre 2007'de İzmir bir dünya kenti olacaktı. EXPO 2000'i İzmir'de gerçekleştirecek, 2007'de uçuşa geçmiş olacaktık. Biraz zaman kaybettik ancak o hedeften vazgeçmedik" dedi.

Olimpiyat gibi
İzmir'in boğuştuğu altyapı sorunlarının bir anda çözümü konusunda EXPO'nun çok önemli bir işlevi olacağını kaydeden Demirtaş, sözlerini şöyl sürdürdü:

"İzmir'in sıçrama yapması lazım. İzmir'in çözüm bekleyen sorunlarını bir anda EXPO ile çözeriz. EXPO sihirli değnek mi? Evet. EXPO hayal mi? Değil. Şu anda bu hedefe çok yakınız. 104 delegeden bir fazlası evet derse, bu iş olacak. EXPO 10 olimpiyat, 100 UNIVERSIADE demek. İzmir, 25 yıl sonra dünya kenti olacak. Hızlı tren ve otoyollarla dünyaya bağlanmış, eğlence, sağlık ve bilgi kenti haline gelecek. Bunlar sağlandığı takdirde İzmir'de kişi başına gelir, 20- 30- 40 bin dolar olacak. Bu gelişmişlik, zenginlik sağlandığında iş hayatına atılacak sizin gibi gençler daha kolay iş bulacak. Emekli kenti İzmir'de mi yaşamak istersiniz, dünya kenti İzmir'de mi? Gelişmiş bir refah kentini hep birlikte, güçbirliği yaparak hayata geçirebiliriz."

Öğrencilerin belediye başkanlığına aday olup olmayacağı şeklindeki sorusuna, "Yerel seçimler 2009'da. Daha çok zaman var. Aday olmak gibi bir projem yok. Umarım o döneme kadar güçlü adaylar çıkar" yanıtını verdi.

Yine ilginç sözler söyledi
* Kayseri, Ankara, Konya, Antalya düzenli bir kent haline geldi. İzmir'de ise bir ilgisizlik hakim. Yeşil alanımız yok. Bunu kim yapacak?

* Konak'ta SSK Blokları var. Orası yıllar önce Sarıkışla idi. O blokları yıkacak yöneticiye ihtiyaç var.

* Büyükşehir Belediye binasının orada olmasına gerek yok. O bina yıkılmalı, meydan haline getirilmeli.

* Çankaya'daki katlı otopark yıkılıp, yeraltına taşınmalı. Kemeraltı'ndaki katkı otopark da öyle.

* TRT Blokları baykuş yuvası gibi duruyor. Orası da yeşil alan olmalı.

* Buca Cezaevi taşınacak, yerine alışveriş merkezi yapılacak. Halbuki orası yeşil alan olarak bırakılmalı. Devlet, kendisine ait yerleri yeşil bırakarak örnek olmalı.

* İzmir'in delice fikirleri olan ve onları uygulayacak bir yöneticiye ihtiyacı var. Öyle biri gelsin ki, İzmir eski gücüne kavuşsun.
Konuyla İlgili LinklerTakip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.