Haberler

Kıbrıs Caddesi'ndeki trafik çilesi sona eriyor

Tarih: 19 Ekim 2007 Kaynak: Yeni Şafak
Türkiye'de kişi başına en fazla aracın bulunduğu illerin başında gelen Aydın'da trafik ilin en önemli sorunlarından biri oldu. Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde Aydın Adnan Menderes Bulvarı ile Kıbrıs Caddesi kavşağı'nda yaşanan sorunun çözümü için çalışmalara başlandı. Aydın belediyesi Trafik İşleri Müdürlüğü tarafından Kıbrıs Cadde Kavşağı genişletilerek sinyalizasyon sistemi kurulacak.

Aydın İl Genel meclisi üyesi ve Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Tuncal il merkezinde, özel araç kullanımının çok fazla olmasından dolayı trafik yoğunluğunun bir türlü önlenemediğini belirtti. Ülke genelinde kişi başına düşen araç sayısının en fazla olduğu illerden birinin Aydın olduğunu belirten Ali Tuncal, “Maalesef halk olarak toplu taşıma araçlarından yararlanmasını bir türlü alışamadık. Hem ekonomik hem de çevre bakımından toplu taşıma araçlarını kullanmak çok daha faydalı olmasına rağmen en kısa mesafeyi dahi özel araçlarımızla gidiyoruz. Her yıl Aydın'daki araç trafiğine binlerce araç ekleniyor. Hal böyle olunca mevcut cadde ve sokaklar trafiği taşımakta zorlanıyor. İl merkezinde en fazla sıkıntı Adnan Menderes Bulvarı ile Kıbrıs Cadde Kavşağı'nda yaşanıyordu. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde bu kavşakta trafik tıkanıyordu. Sorunun çözümü için kavşağı genişletip sinyalizasyon sistemi koymaya karar verdik. Projenin tamamlanmasıyla bulvardaki trafik sorunun biraz rahatlayacağına inanıyoruz" dedi.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.