Haberler

İYTE Mimarlık Fakültesi’nde “Merhaba” günleri devam ediyor...

Tarih: 19 Ekim 2007 Yazan: Bahar Durmaz
2007 – 2008 öğretim yılının açılışıyla birlikte, yeni gelen 1. sınıf Mimarlık Fakültesi öğrencilerini karşılamaya yönelik olarak eğitim bilgilendirme, yönlendirme ve tanışma günleri düzenlendi. 02 Ekim 2007 Salı günü Mimarlık Fakültesi’nin açılış organizasyonuyla başlayan etkinlikler, 3 – 4 – 5 Ekim günlerinde çeşitli aktivitelerle devam etti. 3 Ekim Çarşamba günü Şehir Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Sema Doğan’ın yan dal programları ve bölüm ders içeriklerini aktardığı yönlendirici sunumdan sonra, araştırma görevlilerinden Ömer Selvi ve Ulaş Kılıçkaya’nın Şehir Plancıları Odası’na yönelik bilgilendirici sunumları gerçekleşti. Bu sunumların ardından fakültedeki öğrenci kulüplerinden biri olan “Tasarım Kulübü” üyeleri, kulüplerini tanıtıp, geçen senelerde gerçekleştirdikleri etkinlikleri yeni gelen öğrencilere aktardılar. Ayrıca bu seneki etkinlik programlarını açıklayıp topluluğa katılmak isteyen öğrencilerin kayıtlarını aldılar. Bu oturumda fakülte öğrencilerinden Burak Sarı “İstanbul Design Week” kapsamında düzenlenen “İstanbul 2010 Taksisi” yarışmasında grubuyla birlikte 1.lik ödülünü aldıkları tasarımı sundu.

Aynı gün öğleden sonra İYTE uluslararası ofisi koordinatörü Nina Keçeci’nin aktardığı sunumda Erasmus Programı’na yönelik bilgilendirme yapıldı. Erasmus Programı’yla Portekiz’e giden Ar.Gör. Nida Özbolat da yaptığı söyleşide öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Bu kapsamdaki etkinlikler önümüzdeki hafta, 18 Ekim 2007 Perşembe günü, 4. sınıf mimarlık öğrencilerinden Hasan Polat Taş ve Merdol Baser’in, 2007 yılı yazında İtalya’daki Erasmus deneyimlerini aktaracakları toplantıyla devam edecek.

4 Ekim Perşembe günü, etkinlikler Dr. Koray Velibeyoğlu’nun “Melbourne” kenti sunumuyla devam etti. Velibeyoğlu, Melbourne’nun kent dokusunu ayrıntılı bir okumayla sunumunda aktardı ayrıca Melbourne ve Avustralya deneyimlerinden bahsetti.

5 Ekim Cuma günü Baraka filmi gösterimi gerçekleşti. Fakültedeki öğrenci kulüplerinden bir diğeri olan “Planlama Kulübü”nün tanıtım toplantısıyla birlikte gerçekleşecek olan bir başka yarışma sunumu da 25 Ekim 2007 Perşembe gününe ertelendi. Bu sunumda planlama kulübünün geçmiş yıllardaki etkinlikleri ve yeni yıl için planladıkları etkinlikler aktarılacak. Ayrıca “İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” yarışmasında Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü alan öğrencilerden Sinem Partigöç, Dalya Hazar ve Adil Tokay da projelerini sunacaklar.

Bu tanışma günleri, 7 Ekim Pazar günü Bergama’ya düzenlenen geziyle devam etti. Etkinliklerin 1 haftayla sınırlı kalmaması, sene içinde de, fakültedeki öğrenci kulüplerinin çalışmalarıyla, çeşitli sunum, söyleşi ve gezilerle devam etmesi planlanlanıyor.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.