Haberler

Hızlı trene 6.1 milyon YTL'lik yatırım

Tarih: 26 Ekim 2007 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Semra Hoyraz
Lamcı Altgeçidi ve kavşak düzenlemesi çalışmalarında sona gelindi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Şenol Aydın, Devlet Demir Yolları'nın da hızlı tren hat çalışması yaptığını belirterek, maliyetin 6.1 milyon YTL olduğunu söyledi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Eski Sanayi içindeki Lamcı Hemzemin Geçidi'nin bulunduğu yere yaptığı altgeçit ve kavşak düzenlemesinde sona gelindi. Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Şenol Aydın ve Fen İşleri Daire Başkanı Selim Büyükkarakurt, inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Aydın, Çakırlı Caddesi'ni ikiye bölen demiryolu hattı üzerinde yapılan altgeçit ve kavşak düzenlemesinin bölgeye değer katacağını belirterek, altgeçidin hızlı trene de hazırlık olacağını söyledi. Bölgenin, Konya'nın 21. yüzyıldaki yeni kent merkezi olacağını vurgulayan Aydın, "Bölgede yapılan altgeçit ve kavşak düzenlemesi çalışmaları hızlı tren çalışmaları ile birlikte yürütülüyor. Altgeçit, yeni kent merkezi olarak planlanan bu bölgedeki trafik yoğunluğunun düzenlenmesine de katkı sağlayacak. Altgeçidin tamamlanma süresinde az da olsa bir gecikme yaşandı. Çalışmalar Devlet Demir Yolları ile birlikte yürütüldüğü için, demiryolları hattında hızlı tren için düzenleme yapılması gerekiyordu. Şu anda bu düzenlemeler de sona erdi. En kısa sürede tamamlanarak hizmete girecek altgeçit ve kavşak, ileriye dönük kent merkezi olacak bölgeye hareketlilik getirecek" dedi. Lamcı Altgeçidi ve Kavşak düzenlemesi, özellikle Kunduracılar Sanayi, Motorlu Taşıtlar Sanayi, Marangozlar Sanayi ve Karatay Sanayi esnafları tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Çalışmanın inşaat maliyeti 6.1 milyon YTL.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.